OMS: Probabilitate de aparitie a unor noi variante de coronavirus mai periculoase

16/07/2021

OMS: Probabilitate de aparitie a unor noi variante de coronavirus mai periculoase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/probabilitate-de-aparitie-a-unor-noi-variante-de-coronavirus/

Comitetul de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a atentionat in privinta uor mari probabilitati de aparitie a unor noi variante de coronavirus, chiar mai periculoase, informeaza AFP.

“Pandemia este departe de a se fi incheiat. Exista o mare probabilitate de aparitie si de raspandire a unor noi variante ingrijoratoare posibil mai periculoase si mai dificil de controlat “, noteaza intr-un comunicat expertii OMS, potrivit Agerpres.

“Tendintele recente sunt ingrijoratoare. La 18 luni dupa declararea unei urgente de sanatate publica internationale, continuam sa urmarim virusul si virusul continua sa ne urmareasca”, a subliniat presedintele comitetului, francezul Didier Houssin, potrivit surselor citate.

La ora actuala, OMS are inregistrate 4 variante ingrijoratoare de coronavirus de tip nou: Alpha, Beta, Gamma si Delta.

Varianta Delta, inregistrata prima data in India, se raspandeste cu viteza foarte mare in intreaga lume, provocand o puternica resurgenta a pandemiei.
Inechitatea in ceea ce priveste accesul la vaccinuri este denuntata de luni de zile de OMS, ONG-uri si tarile care sunt afectate.

In timp ce SUA si UE vizeaza sa vaccineze cea mai mare parte a populatiilor lor in saptamanile urmatoare, tarile cele mai defavorizate au reusit abia sa-si protejeze 1% din populatie.

 

Etichete: variante coronavirus, vaccinare anti-Covid, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: