Proba pozitiva la bacilul piocianic, recoltata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

27/08/2018

Proba pozitiva la bacilul piocianic, recoltata la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proba-pozitiva-la-bacilul-piocianic-recoltata-la-spitalul-universitar-de-urgenta-bucuresti/


Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) informeaza ca o proba pozitiva la bacilul piocianic a fost recoltata in dimineata zilei de 20 august dintr-un filtru de apa sterila aflat in spalatorul de la sala de ginecologie, dar ca posibilitatea de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nula si ca sala respectiva este deocamdata inchisa, relateaza Agerpres.

“Proba pozitiva la bacilul piocianic a fost recoltata in dimineata zilei de 20 august dintr-un filtru de apa sterila aflat in spalatorul de la sala de ginecologie. Toate filtrele din zona, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu cinci zile inainte sa se recolteze probele, respectiv intre 15-19 august. Sala respectiva este utilizata pentru interventii cronice, exclus cele din obstetrica. Asadar, orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nula”, se arata intr-un comunicat al SUUB.

Conform aceleiasi surse, bacteria respectiva se dezvolta in apa statuta, iar nefolosirea instalatiilor implica ‘asemenea riscuri’. Reprezentantii spitalului au precizat ca tocmai din acest motiv se efectueaza controale ‘in permanenta, iar o eventuala descoperire duce la masuri severe de decontaminare’ pana cand probele vor iesi negative. Sala respectiva este deocamdata inchisa.

“Intrucat in context au aparut precizari legate de controlul Ministerului Sanatatii, mentionam ca acesta s-a incheiat inainte de 14 august si a fost efectuat la cererea managementului SUUB. Se vor analiza cu certitudine si conditiile in care a aparut acest incident numai la unul dintre filtre, desi erau doua, iar daca se vor identifica neconformitati sau abateri de la normele procedurale cu privire la manipularea acestora, toti cei implicati vor fi sanctionati conform reglementarilor in vigoare. De indata ce vor aparea rezultatele, le vom prezenta si discuta intr-o conferinta de presa”, se mai arata in comunicatul mentionat.

De asemenea, SUUB mentioneaza ca Departamentul de Prevenire si Control Infectii Nosocomiale colecteaza ‘in permanenta probe din toate ariile terapeutice’, conform normelor sanitare interne si internationale.

Insa, Ministerul Sanatatii contrazice comunicatul SUUB si a anuntat luni ca acest control nu s-a incheiat si ca sunt in continuare cerute documente de la spital.

Corpul de control al Ministerul verifica modul in care s-au cheltuit banii alocati de Ministerul Sanatatii. Perioada verificată este din 2011 pana in prezent si se pare ca au fost gasite nereguli in gestionarea acestor bani, relateaza si Di24.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: