Prioritatile noului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

22/04/2021
Prioritatile noului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

Prioritatile noului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prioritatile-noului-ministru-al-sanatatii-ioana-mihaila/

Potrivit noului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, problemele sistemului de sanatate, aceleasi de 30 de ani, au fost accentuate in contextul presiunii pandemiei, iar mandatul sau se va concentra, pe langa gestionarea pandemiei, pe urmatoarele 3 prioritati:

– In primul rand, atragerea si utilizarea de fonduri europene pentru reforme si investitii in sanatate. “In cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta am propus investitii de 2.6 miliarde de euro in infrastructura spitaliceasca. Aceste investitii, implementate corect, pot sa faca pentru oameni diferenta intre viata si moarte, intre a primi un tratament adecvat in tara sau a fi nevoiti sa mearga in strainatate, diferenta intre demnitate si disperare”, scrie Ioana Mihaila pe pagina sa de Facebook.

– In al doilea rand, cresterea accesului la servicii medicale de baza. “In acest scop, am prevazut investitii de 330 de milioane de euro in asistenta prespitaliceasca: cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate si caravane medicale.”, afirma demnitarul.

– In al treilea rand, reforma managementului spitalelor si al serviciilor de sanatate. “Avem nevoie de oameni bine pregatiti in functii de conducere. Competenta in functii de conducere este o necesitate, nu un moft. Pentru asta, vom continua concursurile la Casele judetene de asigurari de sanatate si Adrian Gheorghe, presedintele CNAS, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces sa fie unul de succes. La fel vom organiza concursuri corecte pentru celelalte functii de management in sistemul sanitar.”, mai completeaza ministrul Sanatatii.

Etichete: ioana mihaila, ministrul sanatatii

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: