Prioritatile ministrului Victor Costache

07/11/2019

Prioritatile ministrului Victor Costache

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prioritatile-ministrului-victor-costache/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a dat asigurari ca examenul de rezidentiat din acest an va avea loc pe data de 8 decembrie, conform procedurii in vigoare, relateaza Agerpres.

La preluarea mandatul, el a vorbit despre prioritizarea directiilor principale in domeniu.

“Unul dintre primele aspecte care trebuie mentinute functionale este examenul de Rezidentiat. Sustinem – nu vrem sa cream confuzie in randul tinerilor din intreaga tara care se pregatesc de ani de zile pentru acest examen si este un moment de cotitura in viata oricarui student la medicina – desfasurarea acestui examen conform procedurii in vigoare pe 8 decembrie. Inca din prima zi a mandatului am vorbit cu studentii. Acest examen va avea loc pe 8 decembrie. Niciun absolvent care reuseste sa treaca pragul de 60 la suta si sa reuseasca la examenul de Rezidentiat nu va ramane pe dinafara. Vom gasi solutii pentru acesti tineri”, a declarat Victor Costache.

Demnitarul a subliniat ca peste 30.000 de medici au parasit tara in ultimii 30 de ani.

“Traim intr-o tara in care resursa umana in toti acesti ani este deficitara. Avem un numar de peste 30.000 de medici care au parasit tara in ultimii 10 ani. Ar fi aberant sa nu integram acesti tineri care au muncit timp de sase ani, care au reusit la un examen de licenta si sunt importanti pentru tara noastra si sistemul medical”, a precizat ministrul.

O alta prioritate a mandatului sau este aceea de a gasi imediat o solutie pentru o rectificare bugetara pozitiva.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

“O prioritate este analiza stadiului proiectelor spitalelor regionale. Este un proiect de interes national. Trebuie sa vedem exact cum suntem in acest moment si toata lumea vorbeste despre spitale regionale, dar haideti sa vedem ce se intampla, ca exista si alte proiecte la nivel judetean. Nu conteaza culoarea lor politica. Orice proiect in domeniul sanatatii este binevenit”, a mai precizat ministrul Sanatatii, conform sursei citate.

Ministrul Sanatatii a subliniat ca tabu-urile trebuie lasate de o parte, iar pacientul trebuie asezat in centrul sistemului. ‘Vrem sa aducem mai multi bani in sanatate. Deci – rectificare bugetara, dar si asigurarile complementare in sanatate sunt o solutie. Multa lume a evitat acest subiect in toti acesti ani, dar suntem in Europa, intr-o tara europeana. Trebuie sa lasam tabu-urile de o parte, sa avansam si sa punem pacientul in centrul sistemului’, a declarat Victor Costache.

Etichete: victor costache, ministerul sanatatii, rezidentiat 2019, medici romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19