Prioritate pentru ministrul Vlad Voiculescu: Asigurarea de medicamente esentiale

26/05/2016

Prioritate pentru ministrul Vlad Voiculescu: Asigurarea de medicamente esentiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prioritate-pentru-ministrul-vlad-voiculescu-asigurarea-de-medicamente-esentiale/

VLAD-VOICULESCU-MSPrintre prioritatile noului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, se numara asigurarea de medicamente esentiale.

“Primul (lucru — n.r.) ar fi medicamentele esentiale. Termenul de “medicamente esentiale” este un termen al Organizatiei Mondiale a Sanatatii care desemneaza prin acest termen medicamentele ieftine care au existat pe piata pentru ultimii 10, 20, 30, cateodata 40 de ani. (…) Nu exista nici urma de dubiu asupra eficacitatii lor si asupra costului eficacitatii lor. Cu multi ani in urma m-am lovit, ca multi dintre dumneavoastra probabil, de lipsa unor medicamente in spitale, lipsa unor medicamente pentru oameni aflati intr-o situatie critica”, a declarat noul ministru al Sanatatii, conform Agerpres.

In prima conferinta de presa sustinuta de la preluarea mandatului, el a mai precizat ca a avut mai multe intalniri cu presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale.

“In saptamanile care urmeaza sper sa avem progres absolut semnificativ in acest sens. Cu siguranta, nu sunt primul ministru care se confrunta cu lipsa unor medicamente ieftine din spitale, dar cu siguranta as vrea sa fiu ultimul si solutia sa nu vina de la un om, nici macar de la o echipa de oameni, ci sa fie o solutie sistemica, chiar daca asta poate suna cumva. Trebuie sa fie o solutie care sa aiba la baza reguli si proceduri clare si, de asemenea, extrem de important, sa aiba la baza o transparenta, in asa fel incat pacienti, medici, manageri de spitale, media sa poata urmari aceste probleme si sa vada unde este problema si sa ceara rezolvarea ei urgenta, pentru ca lucrurile astea sunt extrem de urgente”, a sustinut Voiculescu.

Tot conform ministrului Voiculescu, investitiile sunt foarte importante mai ales avand in vedere ca infrastructura este una invechita.

“Al doilea lucru despre care as vrea sa va vorbesc astazi sunt investitiile. Vorbim destul de mult in ultima vreme despre infectiile nosocomiale si stim ca o parte a problemei au fost biocidele. Este insa o parte a problemei, dupa cum regulile de urmat in spitale, dupa cum lipsa medicilor, toate acestea sunt parti ale acestei probleme deosebit de complexe. Dar o parte semnificativa a acestei probleme este infrastructura, infrastructura invechita… Cand spun infrastructura, spun in special spitale, spitale care au fost in general construite in anii ’70 sau inainte de aceasta perioada, spitale care pun in pericol viata pacientului, dar si pe a medicului si pe a familiilor acestora si pe a personalului medical”, a mai afirmat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown