Principalele strategii pentru programele de sanatate in 2014

08/11/2013

Principalele strategii pentru programele de sanatate in 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/principalele-strategii-pentru-programele-de-sanatate-in-2014/

Principalele provocari ale CNAS pentru anul 2014 vizeaza extinderea listei de medicamente compensate si gratuite si preluarea programelor de la Ministerul Sanatatii.

Bugetul alocat sanatatii va creste in 2014

Conform declaratiilor lui Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, bugetul pentru anul 2014 va creste fata de cel de anul acesta.

Aceasta suma va fi stabilita saptamana viitoare de catre Guvernul Romaniei, urmand ca bugetul sa intre in dezbatere in Parlament.

Presedinte CNAS considera prioritare finantarea spitalelor, spitalizarea de zi si ambulatoriul de specialitate.

Strategii pentru programele de sanatate in 2014

Principalul obiectiv al CNAS pentru 2014 este extinderea noii liste de medicamente compensate si gratuite.

“Este vorba de lista de medicamente compensate si gratuite, care trebuie extinsa, trebuie avut in vedere ca plata furnizorilor incepand din februarie 2014 trebuie facuta la 60 plus 30 de zile potrivit noilor reglementari europene”, a precizat Cristian Busoi.

Preluarea programelor nationale de la Ministerul Sanatatii este o alta provocare a CNAS.

“Daca nu vom prelua si finantarea pentru ele nu vor putea fi gestionate satisfacator, este vorba de programul de vaccinare, dar si de alte programe pentru care trebuie rezolvate anumite aspecte tehnice. Probabil ca din 1 februarie 2014 MS va stabili strategia generala pentru toate programele de sanatate, finantarea fiind asigurata de CNAS”, a adaugat presedintele CNAS.

Pana la sfarsitul anului, se vor definitiva contractul cadru si normele de aplicare, urmand ca de la 1 februarie sa intre in vigoare noul contract cadru.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: