Stiri medicale

Principalele propuneri de modificare a contractului-cadru mentionate de CNAS

Data ultimei actualizari: 16/07/2013

In vederea reducerii birocratiei cu care se confrunta medicii de familie, Cristian Busoi, noul presedinte CNAS, a mentionat ca  principalele obiective ale CNAS sunt modificarea si clarificarea unor proceduri din contractual-cadru.

 

 

Implementarea proiectului-pilot finantat prin fonduri europene are in vedere:

  • Dosarul electronic de sanatate al pacientului
  • Prescriptia electronica
  • Asigurarea mentenantei pentru functionarea sistemului informatic unic integrat
  • Consituirea unei directii de control si antifrauda in sistemul de asigurari publice de sanatate

Directia de control si antifrauda in sistemul de asigurari publice de sanatate va avea ca principal obiectiv controlul eficient al furnizorilor de servicii medicale, precum si depistarea alocarii si utilizarii corecte a fondurilor publice.

O alta problema mentionata de Cristian Busoi are in vedere serviciile medicale transfrontaliere prin organizarea si functionarea punctului national de contact.

Dintre beneficiile sistemelor informatice, Cristian Busoi a mentionat gestionarea concediilor medicale, biletele de trimitere electronice, sisteme informatice pentru laboratoare, ambulante, dialize, dispositive medicale, dar si cazul Registrelor Nationale de Boli.

“Mai mult de atat, vrem sa introducem o procedura permanenta de consultare publica prin contractual-cadru si normele de aplicare si in fiecare an in luna septembrie sa avem un larg forum de consultare CNAS cu toti actorii din sistem ”, a declarat Cristian Busoi.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.