Principalele obiective si actiuni ale Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate

08/08/2013

Principalele obiective si actiuni ale Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/principalele-obiective-si-actiuni-ale-coalitiei-profesionistilor-din-sistemul-de-sanatate/

Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate are ca principale obiective obtinerea unui buget mai mare pentru sanatate, o lege specifica a sistemului de salarizare a personalului din sistemul de sanatate pentru toate categoriile profesionale.

Pozitia Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate cu privire la legea malpraxis si la rectificarea bugetara

In ceea ce priveste proiectul de lege privind salarizarea in sistemul de sanatate lansat de Ministerul Sanatatii, reprezentantii Coalitiei doresc un proiect special al legii salarizarii pentru profesionistii din acest sistem.

“Coalitia remarca ca acest proiect se adreseaza doar unui numar restrains de medici. Nu este un proiect de salarizare, ci un act normative care stabileste criteriile de performanta si posibilitatea practicarii private in spitalele publice. Coalitia isi mentine punctul de vedere privind necesitatea unui proiect al legii salarizarii special pentru profesionistii din sistemul de sanatate, in care actualul proiect sa se regaseasca ca un capitol distinct ”, se precizeaza in comunicatul de presa al Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate.

Dublarea salariilor medicilor rezidenti este una dintre conditiile preliminare si nenegociabile ale coalitiei, conform declaratiilor prof. dr. Vasile Astarastoae, ales purtator de cuvant al coalitiei alaturi de Marius Sepi, prim-vicepresedinte al Federatiei Sanitas.

Actiuni urmatoare ale Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate

Pe 6 septembrie va avea loc urmatoarea sedinta a Coalitiei la sediul Colegiului Medicilor din Romania.

Pe 17 septembrie, reprezentantii coalitiei din fiecare judet vor sustine o conferinta de presa pentru a anunta calendarul miscarilor revendicative pe plan local.

Intre 18 si 24 septembrie vor fi organizate pichetari in toate judetele din tara si in Bucuresti in fata Ministerului Sanatatii si a Ministerului de Finanate.

In luna octombrie va fi organizat un miting in Bucuresti.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale