“Principala cauza a fibrilatiei atriale este hipertensiunea arteriala”

29/10/2014

“Principala cauza a fibrilatiei atriale este hipertensiunea arteriala”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/principala-cauza-fibrilatiei-atriale-este-hipertensiunea-arteriala/

heartPrincipala cauza a fibrilatiei atriale in 2014 este hipertensiunea arteriala, fibrilatia atriala fiind determinata de mai multe afectiuni, printre care boala cardiaca ischemica si boli pulmonare cronice. De asta sunt de parere atat cardiologii, cat si medicii de familie.

“Fibrilatia atriala este una dintre principalele cauze de morbiditatea si mortalitate in Europa”

“Domeniul aritmiilor este cel mai putin cunoscut domeniu pentru public. Ritmul normal al inimii este de 60-100 batai pe minut. Orice anomalie de regularitate si frecventa se numeste aritmie. Fibrilatia atriala inseamna ca inima are un ritm complet dezordonat. Fibrilatia atriala poate fi si marca altor boli. Sunt persoane carora nu li se depisteaza cauza fibrilatiei. Principala cauza in 2014 a fibrilatiei atriale este hipertensiunea arteriala. Exista o multime de boli care pot duce la fibrilatie atriala, precum boala cardiaca ischemica. Boli pulmonare cronice, fumatorii cu bronsita, pacientii cu boala tiroidiana fac mai des fibrilatie atriala. Fibrilatia atriala este a doua cauza de AVC. Fibrilatia atriala este una dintre principalele cauze de morbiditatea si mortalitate in Europa”, a declarat dr. Anca Dan de la Societatea Romana de Cardiologie , conform Agerpres.

Cardiologul mai spune ca fiecare persoana cu varsta peste 20 de ani ar trebui sa isi faca un control la 3-5 ani.

“Femeile, in general, sunt sub-diagnosticate si sub-tratate. Femeile au un risc mai mare de a face AVC. AVC creste riscul de a face un al doilea AVC”, mai sustine medicul

Numarul de accidente vasculare in Romania este in continua crestere, una din patru persoane prezentand riscul sa faca fibrilatie atriala dupa ce a trecut de 40 de ani.

Rodica Tanasescu, presedinte SNMF: “30% dintre pacienti nu vin la medic”

Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Rodica Tanasescu, a explicat ca fibrilatia atriala nu este greu de diagnosticat, insa este greu de monitorizat si a precizat ca exista tratament care previne formarea de cheaguri si AVC.

“30% dintre pacienti nu vin la medic. Tratamentul trebuie urmat in fiecare zi. Hipertensiunea prost tratata la noi este o regula, nu se ajunge la tinta”, a declarat si Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Societatea Nationala de Medicina Familiei, Societatea Romana de Cardiologie si Societatea de Neurologie din Romania au derulat campania nationala de informare ”Parcurile Inimilor Fericite”, o campanie privind depistarea precoce a fibrilatiei atriale.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: