Primul vaccin impotriva malariei, avizat de Agentia Europeana a Medicamentului

24/07/2015

Primul vaccin impotriva malariei, avizat de Agentia Europeana a Medicamentului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-vaccin-impotriva-malariei-avizat-de-agentia-europeana-a-medicamentului/

vaccin-dozeAgentia Europeana a Medicamentului (EMA) a dat aviz favorabil pentru primul vaccin impotriva malariei din lume.

De asemenea, a recomandat ca vaccinul sa fie folosit prima data in Africa, pe bebelusii care prezinta cel mai mare risc de infectare din cauza tantarilor.

RT,S, cunoscut si ca Mosquirix va fi primul vaccin uman comercializat sub licenta impotriva acestei boli parazitare ar putea preveni milioane de cazuri de malarie in tarile in care va fi utilizat, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Primul vaccin impotriva malariei va fi analizat si de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a promis ca va publica un ghid de utilizare.

In acest ghid se vor preciza regiunile lumii si momentul optim in care trebuie folosit noul vaccin.

Oamenii de stiinta sperau ca noul vaccin sa duca la eradicarea malariei, insa sperantele lor au fost spulberate atunci cand datele finale furnizate de doua teste realizate in 2011 si 2012 au aratat ca acesta reduce doar cu 27% episoadele de malarie la bebelusii cu varste cuprinse intre 6 si 12 saptamani si cu 46% la bebelusii in varsta de 5-17 luni.

EMA recomanda ca noul medicament sa primeasca licenta de folosire pe toti bebelusii ale caror varste se inscriu in tot intervalul precizat de studiu – de la 6 saptamani pana la 17 luni.

In anul 2013, malaria a ucis aproximativ 584.000 de persoane, in mare parte din Africa Subsahariana.

Cei mai expusi riscului sunt copiilor cu varste mai mici de cinci ani.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: