Primul transplant pulmonar din Romania s-a realizat la Spitalul “Sfânta Maria” din Bucuresti

18/04/2018

Primul transplant pulmonar din Romania s-a realizat la Spitalul “Sfânta Maria” din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-transplant-pulmonar-din-romania-s-a-realizat-la-spitalul-sfanta-maria-din-bucuresti/


In noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018 a fost realizat primul transplant pulmonar din Romania la Spitalul Clinic “Sfanta Maria” din Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al unitatii medicale.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat in moarte cerebrala, in varsta de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, la ora 01:30, in data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obtinut ieri, in data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a inceput la ora 23:30.

Transplantul s-a efectuat, astazi, la Spitalul Clinic “Sfanta Maria” de la ora 04:00 pana la ora 11.00, cu o pauza de o ora si jumatate intre cei doi plamani.

Echipa medicala l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alaturi de doi chirurgi din Spitalul Clinic “Sfanta Maria”, echipa de anestezie si echipa de asistente specializate pe bloc operator din acelasi spital.

Pacientul care a fost supus interventiei se afla de un an pe lista de asteptare a Spitalului Clinic “Sfanta Maria”.

Potrivit comunicatului, acesta a suportat bine operatia extrem de complex, iar in prezent  se afla, conform procedurilor, in monitorizare pe sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: