Primul registru national post-infarct miocardic, la Cluj

25/11/2019
Primul registru national post-infarct miocardic, la Cluj

Primul registru national post-infarct miocardic, la Cluj

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-registru-national-post-infarct-miocardic-la-cluj/

Institutul Inimii ‘Niculae Stancioiu’ din Cluj-Napoca va infiinta primul registru national post-infarct miocardic acut, pentru prevenirea insuficientei cardiace, cu fonduri norvegiene in valoare de 2,5 milioane de euro, relateaza Agerpres.

“Am castigat un proiect cu fonduri norvegiene de importanta strategica nationala, prin care dorim sa infiintam primul registru de monitorizare a supravietuitorilor unui infarct miocardic acut. Romania este lider in mortalitatea cardio-vasculara si vrem sa vedem de ce e mai mare la noi decat in alte parti. Proiectul implica o colaborare intre Institutul Inimii Cluj-Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara si Spitalul Judetean de Urgenta Oradea. Dorim sa punem bolnavii cu infarct miocardic acut intr-o platforma, sa facem analize statistice si sa urmarim factorii de risc. Vrem sa vedem ce anume a determinat aceasta maladie, cum putem preveni repetarea ei, deoarece sunt bolnavi care, dupa un an, mai fac un infarct. Proiectul, in valoare de 2,5 milioane de euro, este finantat din fonduri norvegiene nerambursabile si speram ca acest registru sa gazduiasca 4.000-4.500 de bolnavi”, a declarat prof. Adrian Iancu de la Institutul Inimii ‘Niculae Stancioiu’ Cluj-Napoca, conform sursei citate.

In cadrul acestui proiect va fi achizitionat si un RMN special pentru inima, in valoare de un milion de euro, precum si un dispozitiv-inima artificiala, care va sta cateva zile in inima pacientului si va pompa sange din ventriculul ramas fara puterea necesara.

Etichete: infarctul miocardic, registru boli cardiace, institutul inimii cluj, post-infarct, insuficienta cardiaca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: