Primul raport global despre diabet subliniaza “amploare enorma”

06/04/2016

Primul raport global despre diabet subliniaza “amploare enorma”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-raport-global-despre-diabet-subliniaza-amploare-enorma/

omsPeste 400 de milioane de adulti din toata lumea sufera de diabet, adica de patru ori mai mult decat in anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri.

Raportul publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii subliniaza “amploarea enorma” a acestei boli cronice al carei progres este legat in special de flagelul in crestere al obezitatii, informeaza agentia France Presse.

“Diabetul progreseaza. Nu mai este o maladie predominanta din tarile bogate, diabetul fiind in crestere necontenita peste tot, insa intr-o maniera mai accentuata in tarile cu venituri medii”, a afirmat directorul general al OMS, Margaret Chan, in prefata raportului pe aceasta tema.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca 422 de milioane de adulti la nivel mondial aveau diabet in anul 2014, comparativ cu 108 milioane in anul 1980.

In  anul 2012, diabetul a ucis 1,5 milioane de oameni din intreaga lume, la care trebuie adaugate cele 2,2 milioane de decese cauzate de boli legate de diabet, ceea ce duce la un total de 3,7 milioane de decese, relateaza Agerpres.

De asemenea, se estimeaza ca in 2030 diabetul va fi a saptea cauza de deces in lume.

Si, tot conform OMS, insulina ramane un tratament inca greu de obtinut.

Potrivit agentiei ONU, insulina si medicamente antidiabetice orale nu sunt in general disponibile in unele tari sarace. Mai mult decat atat, medicamentele esentiale pentru controlul diabetului, cum ar fi cele utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale, sunt rareori disponibile in aceste tari si in cele cu venituri medii, mai scrie Agerpres.

Ziua Mondiala a Sanatatii din 2016, marcata la data de 7 aprilie are ca tema Diabetul zaharat.

Medicii de familie au la dispozitie patru cursuri online, GRATUITE si creditate in total cu 40 de puncte EMC. Pentru a accesa cursurile, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: