Primul hub de sanatate mintala din tara, la Institutul de Psihiatrie Socola

03/10/2022
Primul hub de sanatate mintala din tara, la Institutul de Psihiatrie Socola

Primul hub de sanatate mintala din tara, la Institutul de Psihiatrie Socola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-hub-de-sanatate-mintala-din-tara-la-institutul-de-psihiatrie-socola/

La Iasi, a devenit operational primul hub de promovare a sanatatii, la Institutul de Psihiatrie Socola.

Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, hub-ul de promovare a sanatatii mintale, primul de acest gen din tara, isi propune sa ofere un cadru complex si unitar dedicat promovarii sanatatii mintale, sa disemineze in spatiul medical, universitar si in mass-media toate informatiile legate de combaterea raspandirii conceptiilor, atitudinilor si comportamentelor daunatoare pentru sanatatea mintala.

“Este primul hub din domeniul psihiatriei care este demarat de singurul institut de psihiatrie din tara. El este initiat ca for metodologic pentru Regiunea de Nord Est. Ne dorim ca, astfel, sa promovam sanatatea mintala. Trebuie sa luam in calcul faptul ca tulburarile mintale au un impact major in sanatatea publica. De aceea, prioritatea noastra este de a transmite celor din jur ca au un sprijin, noi detinem tot ceea ce este necesar in acordarea de servicii de sanatate, avem toata resursa materiala si umana atat la nivelul Regiunii de Nord Est, cat si pentru restul tarii”, a declarat Elena Rodica Popescu, medic specialist psihiatru, potrivit Agerpres.

Prin intermediul acestui hub, Institutul de Psihiatrie Socola doreste promovarea unui model de conduita si a unui model de viata sanatos ce vor reduce riscul de aparitie a bolilor psihice.

“Hub-ul este un loc, un spatiu si fizic si virtual, pentru toti cei care au ceva de spus in lumea psihiatriei. Se adreseaza si studentilor, medicilor rezidenti, specialistilor si medicilor primari si, in egala masura, acelor colegi care ne ajuta in actul terapeutic. Ma refer la psihologi, kinetoterapeuti. De ce un hub? Pacientul privit cu empatie si compasiune de cei din jurul sau si de intreaga societate. In schimb, insa, pacientul psihiatric este blamat, stigmatizat, iar uneori nici macar in propria familie nu gaseste intelegere si alinare. De aceea am decis infiintarea unui loc in care specialistii pot tine legatura si cu familiile si cu pacientii, si ei intre ei, pentru descoperirea acelor terapii de succes care vor permite ulterior reincadrarea in societate, revenirea in societate a pacientului psihiatric”, a declarat Cristina Elena Dobre, managerul institutiei, potrivit susrei citate.

Etichete: sanatate mintala, hub de promovare a sanatatii mintale, hub psihiatrie, institutul socola iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: