Primul dispozitiv pentru chirurgia cataractei a fost lansat in Romania

21/03/2013

Primul dispozitiv pentru chirurgia cataractei a fost lansat in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-dispozitiv-pentru-chirurgia-cataractei-a-fost-lansat-in-romania/

poza operatieLa clinica Oculus din Bucuresti a fost lansat in premiera in Romania cel mai avansat dispozitiv pentru chirurgia cataractei – Femto-Laser. Lansarea dispozitivului Femto-Laser reprezinta o premiera si pentru intreaga regiune a Europei de Est si a fost posibila datorita unei investitii de 500.000 de euro.

Dispozitivul Femto-Laser ar rolul de a realiza cu o precizie microscopica prima parte a operatiei de cataracta, care presupune realizarea inciziilor si fragmentarea cristalinului afectat, precum si centrarea perfecta a locului in care va fi implantat cristalinul artificial.

Mai mult decat atat, Femto-Laser face posibila recuperearea vederii imediat dupa interventia chirurgicala, deoarece inciziile se cicatrizeaza extrem de repede si fara disconfort. De asemenea, riscurile in timpul operatiei si dupa sunt reduse semnificativ. O alta caracteristica ce da plusvaloare acestui dispozitiv este reprezentata de faptul ca energia de ultrasunete care se elibereaza in ochi in timpul operatiei este mai redusa, aspect deosebit de important pentru pacienti, care sunt feriti de riscuri si complicatii postoperatorii.

“Oftalmologia intra intr-o noua era, operatiile de cataracta trec la un alt nivel – de la ultrasunete la laser. Am vrut sa fim primii din Sud-Estul Europei care sa aduca acest aparat. Interesul dovedit in timp de Clinica Oculus de a alinia Romania la cele mai avansate dotari stiintifice la nivel mondial in domeniul oftalmologiei ne obliga sa ne autodepasim in continuare, in beneficiul scolii romanesti de oftalmologie”, a declarat dr. Cristian Moraru, managerul clinicii Oculus. 

Tehnologia Femto-Laser este folosita de doar cateva tari europene, printre acestea numarandu-se Germania, Olanda, Italia, Spania sau Franta, deoarece Comisia Europeana a aprobat acest dispozitiv in septembrie 2011. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cojan: Riscam sa ramanem fara medici de familie | Acest domeniu trebuie reformat in totalitate

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament