Primul centru de vaccinare non-stop din Romania, la Spitalul Judetean Timisoara

18/03/2021
Primul centru de vaccinare non-stop din Romania, la Spitalul Judetean Timisoara

Primul centru de vaccinare non-stop din Romania, la Spitalul Judetean Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-centru-de-vaccinare-non-stop-din-romania-la-spitalul-judetean-timisoara/

Conducerea Spitalului Judetean Timisoara a anuntat, joi, ca unitatea va deschide primul centru de vaccinare din Romania care va functiona non-stop, acesta trebuind sa devina operational din 23 martie.

Centrul va avea cate patru fluxuri pe zi si pe noapte, astfel incat capacitatea de vaccinare, in 24 de ore, sa fie de 480 de persoane. Imunizarea se va face doar cu vaccinul Pfizer, relateaza Agerpres.

“Am decis ca la nivelul Spitalului Judetean din Timisoara sa functioneze un centru de vaccinare deschis nonstop, sapte zile pe saptamana. Ultimul an a fost unul dificil pentru intreaga omenire si mai ales pentru personalul medical care in aceasta perioada duce cea de-a treia lupta cu COVID-19. Au fost impuse masuri, unele aproape drastice, cum ar fi carantina. Stim deja ca vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus. Am cantarit mult decizia de a-mi asuma acest centru si m-am consultat atat cu presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica, cat si cu directorul Directiei de Sanatate Publica Timis, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat si au ajutat semnificativ in realizarea acestui proiect. Daca totul va decurge conform planului, estimam ca vaccinarea va incepe din 23 martie”, a declarat dr. Raul Patrascu, managerul unitatii medicale, potrivit sursei citate.

Primul centru de vaccinare deschis non-stop din Romania va fi amplasat in incinta Spitalului Judetean Timisoara si va asigura fluxuri separate pentru cei vaccinati, astfel incat acestia nu vor interactiona cu alte persoane din unitatea sanitara.

Etichete: centru de vaccinare non-stop, centru de vaccinare anti-covid, spitalul judetean timisoara

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: