Primul Centru Avansat de Cercetari Medicale si Farmaceutice din Romania

30/09/2015

Primul Centru Avansat de Cercetari Medicale si Farmaceutice din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-centru-avansat-de-cercetari-medicale-si-farmaceutice-din-romania/

poza cercetare de laboratorLa deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures s-a vorbit despre Centrul Avansat de Cercetari Medicale si Farmaceutice, un centru unic in Romania.

“Este un an nou in care se vor finaliza o serie de obiective importante ale universitatii, poate cel mai important este Centrul Avansat de Cercetari Medicale care se va inaugura in luna decembrie a acestui an, vom continua cu tehnologizarea si informatizarea UMF, vom face un upgrade la centrul de simulare cu noi echipamente, prin urmare studentii vor avea lucruri noi. Si cladirea principala va primi studentii cu haine noi privind o reabilitare foarte pretentioasa din punct de vedere arhitectonic’, a precizat prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Targu Mures, conform Agerpres.

Centrul va functiona intr-o cladire cu o suprafata de peste 4.000 mp, care va contine 412 echipamente de cercetare/dezvoltare si in care vor exista 10 laboratoare performante, comparabile cu tot ce exista la nivel mondial. Acest proiect este realizat din fonduri europene in valoare de peste 10,4 milioane de euro.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: