Primul caz de gripa aviara H3N8 la om, detectat in China

27/04/2022

Primul caz de gripa aviara H3N8 la om, detectat in China

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-caz-de-gripa-aviara-h3n8-la-om-detectat-in-china/

Primul caz de gripa aviara H3N8 la om a fost detectat in China, insa autoritatile sanitare de aici au declarat ca riscul de transmitere de la o persoana la alta este redus, informeaza AFP.

Despre tulpina H3N8 se cunoaste ca infecteaza caii, cainii si focile, insa nu fusese detectata anterior la om, relateaza si Agerpres.

Ministerul Sanatatii din China a anuntat ca un baiat in varsta de patru ani din provincia centrala Henan a fost testat pozitiv pentru tulpina H3N8 dupa ce a fost internat la inceputul lunii aprilie cu febra si alte simptome.

Familia pacientului creste pui si locuieste intr-o zona in care sunt prezente rate salbatice si baiatul a fost infectat direct de pasari, conform autoritatilor chineze, care au adaugat ca nu s-a constatat “nicio anomalie” in urma testelor efectuate asupra persoanelor apropiate pacientului.

De asemenea, ministerul a mai precizat ca acest caz rezulta dintr-o “transmitere punctuala interspecii”, iar riscul de contagiere pe scara larga este redus. Cazurile de transmitere a gripei aviare de la om la om sunt extrem de rare.

Etichete: gripa aviara la om, virusul H3N8, tulpina gripa aviara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: