Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

19/09/2019

Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primele-doze-de-vaccin-antigripal-distribuite-in-teritoriu/

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns, de curand, in teritoriu. De exemplu, Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt va primi de la Ministerul Sanatatii pentru imunizarea antigripala in sezonul rece 2019 – 2020 peste 52.000 de doze de vaccin, de peste doua ori mai multe fata de sezonul rece anterior.

Acesta este si cel mai mare numar de doze de vaccin antigripal repartizat in judet in ultimii 15 ani.

Prima transa de vaccinuri repartizata acestui judet, de 1.760 de doze, a intrat in aceasta saptamana in depozitul antiepidemic al DSP si va fi folosita pentru vaccinarea personalului medico-sanitar din spitale si ambulatorii, precum si a personalului medico-sanitar de la unitatile de bolnavi cronici.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

De asemenea, potrivit unui comunicat al institutiei, alte transe de vaccin antigripal urmeaza sa fie repartizate in lunile octombrie si noiembrie, pentru vaccinarea grupelor de populatie considerate la risc.

Anul acesta, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pentru programul de imunizare antigripala derulat de autoritatile sanitare, a fost introdus vaccinul tetravalent.

Pentru sezonul 2019-2020, Ministerul Sanatatii a incheiat un acord in baza caruia vor fi furnizate un numar de 1.500.000 de doze de vaccin.

Etichete: vaccin antigripal, vaccinarea antigripala, vaccin tetravalent

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Muresan says:

    Intrebare:Personalul medical format din medicii de familie si asistentele dansilor,care sint in prima linie,in a catea transa vor primi injectia tetravalenta?
    In decembrie?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Investigatie ampla a OMS impreuna cu cercetatorii din Wuhan privind originea noului coronavirus

L044L DCI: PROTOCOL TERAPEUTIC ÎN PSORIAZISUL VULGAR CRONIC ÎN PLĂCI ŞI PLACARDE SEVER PRIVIND UTILIZAREA AGENŢILOR BIOLOGICI

L043M PROTOCOL TERAPEUTIC ÎN POLIARTRITA REUMATOIDĂ PRIVIND UTILIZAREA AGENȚILOR BIOLOGICI: INFLIXIMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), ETANERCEPTUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), ADALIMUMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), GOLIMUMABUM**, CERTOLIZUMABUM**, RITUXIMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), TOCILIZUMABUM**, ABATACEPTUM** ȘI A REMISIVELOR SINTETICE ȚINTITE: BARICITINIB**, TOFACITINIB**

L042C DCI: SUNITINIBUM

L041M PROTOCOL TERAPEUTIC ÎN SPONDILITA ANCHILOZANTĂ PRIVIND UTILIZAREA AGENȚILOR BIOLOGICI: ADALIMUMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), CERTOLIZUMABUM**, ETANERCEPTUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), GOLIMUMABUM**, INFLIXIMABUM** (ORIGINAL ȘI BIOSIMILAR), SECUKINUMAB**