Primele 14.000 de doze de vaccin de la Moderna ajung miercuri in Romania

12/01/2021

Primele 14.000 de doze de vaccin de la Moderna ajung miercuri in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primele-14-000-de-doze-de-vaccin-anti-covid-de-la-moderna-ajung-miercuri-in-romania/

Prima transa de 14.000 doze de vaccin Moderna va ajunge miercuri la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara ‘Cantacuzino’, potrivit Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul este asigurat de firma producatoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucuresti pe cale terestra.

Dozele vor fi depozitate la Centrul National de Stocare, urmand ca in perioada urmatoare sa fie distribuite in centrele regionale si de vaccinare.

Potrivit sursei citate, recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare in doua doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu varsta de peste 18 ani.

“Cele doua variante de vaccinuri disponibile in UE sunt foarte asemanatoare. Eficacitatea celor doua vaccinuri este aproximativ aceeasi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% in prevenirea bolii COVID-19, in timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, inca, masura in care previn si infectia asimptomatica cu virusul SARS-CoV-2”, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Ambele vaccinuri utilizeaza aceasi tehnologia ce se bazeaza pe ARN mesager.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin moderna, vaccinare anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: