Primarul Gabriela Firea, fata in fata cu medicii demisionari de la Colentina

05/09/2017

Primarul Gabriela Firea, fata in fata cu medicii demisionari de la Colentina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primarul-gabriela-firea-fata-in-fata-cu-medicii-demisionari-de-la-colentina/

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a propus doctorului Ionut Gobej sa preia interimar postul de sef de sectie Neurochirurgie al Spitalului Colentina si a solicitat conducerii ASSMB sa ii prezinte, pana vineri, un raport detaliat referitor la problemele de personal si dificultatile in derularea procedurilor de achizitii de materiale medicale cu care se confrunta unitatea medicala.

Potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti, primarul general Gabriela Firea a discutat luni cu cei doi medici neurochirurgi demisionari de la Spitalul Colentina, Ionut Gobej si Dorin Bica despre problemele pe care le reclama si le-a cerut sa isi reconsidere decizia, asigurandu-i de sprijinul sau.

Conform sursei mentionate, edilul i-a propus medicului Ionut Gobej sa preia interimar postul de sef de sectie Neurochirurgie si, de asemenea, le-a solicitat celor doi medici sa ii faca o propunere pentru un director medical interimar al Spitalului Colentina.

“Medicii Gobej si Bica au propus-o pe dr. Lelia Iliescu. (…) Dr. Gobej si Bica m-au asigurat ca activitatea sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Colentina nu va avea de suferit, operatiile urmand a se face dupa graficul stabilit de ceilalti medici neurochirurgi. Am speranta insa ca vor reveni asupra deciziei de astazi”, a spus Gabriela Firea, citata in comunicat.

Edilul Capitalei a mai precizat ca doreste o analiza a aspectelor semnalate de cei doi medici, precum si gasirea unor solutii urgente pentru remedierea lor.

”Din pacate, problemele referitoare la plata orelor suplimentare se regasesc in toate spitalele din tara. In scurt timp se va gasi o solutie legala pentru plata medicilor si a asistentelor care fac ore suplimentare. In ceea ce priveste achizitiile de materiale medicale, problemele provin in principal din modul in care s-a actionat in trecut. Spitalul Colentina a primit numeroase amenzi din partea autoritatilor de control al achizitiilor publice pentru nerespectarea prevederilor legale. Actuala conducere, din momentul in care s-a instalat, a inceput verificarea acestor achizitii”, a mai  afirmat Firea, citata de Agerpres.

Reamintim ca medicul neurochirurg Ionut Gobej a anuntat ca alaturi de colegul sau Dorin Bica, a demisionat din functia detinuta la Spitalul Colentina, precizand ca in ultimele opt luni sectia de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienti din cauza lipsei de personal, consumabile si medicamente si a programului operator restrictionat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice