Prima operatie de implant auditiv de trunchi cerebral din Romania, la Spitalul ‘M.S. Curie’

23/11/2022

Prima operatie de implant auditiv de trunchi cerebral din Romania, la Spitalul ‘M.S. Curie’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prima-operatie-de-implant-auditiv-de-trunchi-cerebral-din-romania-la-spitalul-m-s-curie/

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘M.S. Curie’ din Bucuresti au realizat o operatie de implant auditiv de trunchi cerebral, interventie in premiera pentru Romania.

Pacientul, un copil de patru ani, a primit un implant auditiv de trunchi cerebral care ii va da sansa de a se bucura de sunete.

“Copilul operat astazi fusese diagnosticat cu aplazie cohleara bilaterala si surditate neurosenzoriala profunda bilaterala, fara posibilitate de reabilitare a functiei auditive prin implant cohlear. Dupa operatie, pentru pacient urmeaza perioada de recuperare, cu perspectiva unei vieti din care sunetele vor face parte”, transmite unitatea sanitara.

Interventia a fost realizata cu succes de chirurgul ORL pediatric Dan Cristian Gheorghe, impreuna cu Sorin Tarnoveanu, medic neurochirurg pediatric, in cadrul clincii de specialitate a Spitalului ‘M.S. Curie’.

Potrivit sursei citate, la operatie a asistat prof. dr. Wolf-Peter Sollmann de la Staedtisches Klinikum Braunschweig GmbH, cel mai important specialist european din acest domeniu al neurochirurgiei.

Prof. dr. Sollmann a efectuat in 1992 primul implant auditiv multicanal de trunchi cerebral din Europa, iar intre 1992 si 2015 a realizat 129 de operatii de implant auditiv de trunchi cerebral in 30 de centre medicale din Europa si Asia.

Etichete: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘M.S. Curie’, implant auditiv, operatie de implant auditiv de trunchi cerebral, aplazie cohleara bilaterala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: