Prima inima inlocuita complet de un dispozitiv medical

07/02/2012

inima inlocuita total de un dispozitiv medicalUn barbat de 55 de ani traieste fara inima. El este singurul om din lume care are instalat, in loc de cord, un dispozitiv “flux continuu”, care sa preia functia inimii, dupa cum informeaza evz.ro

Craig Lewis (foto) a fost diagnosticat cu o afectiune cardiaca rara, iar medicii au ales o solutie revolutionara pentru a-i salva viata, in conditiile in care in 2011 i-au scos inima, iar posibilitatea de a-i fi instalat un stimulator cardiac era nula.

Doi medici curajosi din Texas au ales sa-i scoata inima si sa-i instaleze un dispozitiv “flux continuu”, care sa preia functia cordului. Tehnologia medicala permite un flux normal al sangelui in corp, fara puls.

Inainte de a-i instala dispozitivul, medicii au testat tehnologia pe 50 de vitei, experimentele aratand ca animalele isi reveneau la numai o zi dupa interventie si puteau sa manance si sa mearga. Cu toate acestea, inainte de Craig Lewis, aparatul nu a fost testat pe nicio alta persoana.

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa