Prima Conferinta de pediatrie pentru medicii de familie 16-17 Septembrie 2011

15/09/2011

Prima Conferinta de pediatrie pentru medicii de familie 16-17 Septembrie 2011

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prima-conferinta-de-pediatrie-pentru-medicii-de-familie-16-17-septembrie-2011/

 Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov organizeaza pentru prima data Conferinta de pediatrie pentru medicii de familie.

Conform definitiei europene a medicinii de familie, acceptata de toate Societatile Nationale de medicina Familiei , membre al organismului international, WONCA, Medicina de familie este specialitatea care asigura asistenta medicala primara şi continua şi prin acţiuni preventive, educaţionale, terapeutice şi de recuperare, contribuie la promovarea starii de sanatate a individului, a familiei şi colectivitaţii. Ca urmare, actuala curicula de pregatire in rezidentiatul de medicina familiei include numeroase activitati legate indisolubil de asistenta preventiva si medicala a copiilor.

Aflati in legatura permanenta cu colegii lor specialisti in pediatrie, medicii de familie dovedesc inca o data dorinta de educatie medicala continua atat in domenii ale patologiei cat si in cele legate de preventie. Organizarea acestui eveniment s-a nascut din necesitatea de a raspunde nevoilor de perfectionare ale colegilor nostri. De multe ori, evenimentele dedicate medicilor de familie abunda in subiecte legate de patologia adultilor, in dauna celor referitoare la copii. Cu toate acestea, activitatea noastra este, in buna masura, adresata patologiei copiilor si fundamental centrata pe activitatea de preventie, medicina omului sanatos.

In cabinetele medicilor de familie se rezolva peste 70 % din patologia populatiei iar acest procent este de dorit sa creasca. Tot aici se efectueaza toate examenele de bilant ale copiilor, vaccinarile, alte consulturi preventive la varste – etalon. Din aceste motive, invitam de azi, 16 septembrie 2011, colegii medici de familie, rezidenti, studenti sa participe la acest eveniment care doreste sa atinga teme legate de activitatea noastra practica in cabinete.

Mai multe detalii aici.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: