Previziuni sumbre ale analistilor financiari | Oamenii ar putea fi aruncati in saracie din cauza pandemiei

09/04/2020

Previziuni sumbre ale analistilor financiari | Oamenii ar putea fi aruncati in saracie din cauza pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/previziuni-sumbre-ale-analistilor-financiari-oamenii-ar-putea-fi-aruncati-in-saracie-din-cauza-pandemiei/

Pandemia de coronavirus ar putea arunca in saracie o jumatate de miliard de persoane in intreaga lume, a avertizat organizatia Oxfam cu sediul in Marea Britanie, potrivit dpa.

Organizatia a facut apel la liderii mondiali sa cada de acord asupra unui pachet de salvare economica pentru a mentine tarile in curs de dezvoltare si comunitatile pe linia de plutire, inaintea reuniunilor Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale si ministrilor de finante, relateaza si Agerpres.

Un nou raport comandat de Oxfam sugereaza o crestere a saraciei intre 6 si 8% comparativ cu nivelurile din 2018, in timp ce guvernele isi stopeaza economiile pentru a gestiona raspandirea noului coronavirus.

“Acest lucru ar putea da inapoi lupta impotriva saraciei cu un deceniu si chiar cu 30 de ani in unele regiuni, precum Africa Subsahariana, Orientul Mijlociu si Africa de Nord”, se arata in raport, realizat de King’s College din Londra si Australian National University, potrivit surselor citate.

Raportul constata ca o scadere de 20% a veniturilor ca urmare a unei recesiuni cauzate de epidemia de Covid-19 ar putea impinge alte 548 milioane de persoane sa traiasca cu sub 5,50 dolari pe zi, pragul international al saraciei stabilit de Banca Mondiala pentru tarile cu venituri medii superioare.

Etichete: pandemie coronavirus, epidemie covid-19, criza economica pandemie, scaderea veniturilor epidemie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: