Preventia cancerului mamar prin proiect transfrontalier romano – ungar

06/03/2014

Preventia cancerului mamar prin proiect transfrontalier romano – ungar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/preventia-cancerului-mamar-prin-proiect-transfrontalier-romano-ungar/

poza consult medicalProiectul “Impreuna fara frontiere impotriva cancerului mamar” este sustinut de Universitatea de Vest “Vasile Goldis”din Arad alaturi de partenerii din Ungaria. Prin acest proiect, va fi amenajat un centru de diagnostic precoce a cancerului mamar in incinta unei cladiri apartinand Universitatii din Arad.

Specialistii isi propun dezvoltarea infrastructurii de screening mamar

Proiectul transfrontalier finantat din fonduri europene “Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat in Hodmezovasararhely, Szentes si Arad” are ca obiectiv achizionarea aparaturii performante pentru screeningul mamar.

“Dorim ca in aceasta zona a Europei sa putem depista cancerul mamar in timp util pentru a mai putea face ceva pentru vindecarea acestei maladii. Am primit deja o parte din aparatura si am localizat o cladire in municipiul Arad care va fi amenajata prin investitii ce vor fi realizate de UVVG”, a precizat prof.univ.dr. Aurel Ardelean, presedintele UVVG Arad.

Cancerul mamar cu o incidenta ridicata in aceasta regiune

Centrul de diagnostic mamar care va fi realizat in cadrul Universitatii din Arad vine si ca o necesitate datorate incidentei ridicate a cancerului mamar in aceasta regiune.

“In cadrul proiectului, va fi amenajat un centru de diagnostic precoce a cancerului mamar, in incinta unei cladiri apartinand UVVG Arad, pentru amenajarea caruia va fi achizitionata aparatura medicala performanta la nivel european si mondial, cu care vom avea posibilitatea de a depista cancerul mamar in faze incipiente, curabile, cu scopul de a scadea mortalitatea”, a precizat lect.univ.dr. Csaba Szekely.

Retele comune de telemedicina in Romania si Ungaria

Un alt proiect realizat in comun de cele doua state are in vedere o retea de temedicina pentru domeniile Urgenta, Hematooncologie, Diabet si Radiologie in spitalele judetene din Arad si Gyula.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: