Stiri medicale

“Prevenirea hipertensiunii arteriale ar trebui sa inceapa din scoala”

Data ultimei actualizari: 19/09/2014

pacient hipertensiv si diabetic4 din 10 romani sufera de hipertensiune arteriala, aceasta fiind considerata o afectiune frecventa in tara noastra. Insa, reprezentantii Societatii Romane de Hipertensiune spun ca aproximativ 80% din decesele cauzate de bolile cardiace pot fi prevenite.

“Romanii afla uneori intamplator ca au aceasta afectiune si nu sunt convinsi ca dupa ce le scade tensiunea trebuie continuat tratamentul toata viata”, a declarat Maria Dorobantiu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Romanii consuma pe zi de trei ori mai multa sare decat este admis

Ea a mai precizat ca educatia privind prevenirea hipertensiunii arteriale, a factorilor de risc, ar trebui sa inceapa devreme, inca din scoala. “Trebuie sa educam generatiile tinere sa se miste cat mai mult, sa nu se ingrase, sa comunicam cu producatorii de alimente pentru a reduce cantitatea de sare. Romanii consuma cam 14-15 grame sare/zi, fata de 4-6 grame cat ar trebui”, a afirmat Maria Dorobantiu, conform Agerpres.

In cadrul Congresului Societatii Romane de Hipertensiune la care participa peste 100 de medici reputati si specialisti internationali in Cardiologie, s-a mai vorbit si de obezitate, boala asociata hipertensiunii arteriale, care afecteaza peste 60 % din populatia Romaniei.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.