Stiri medicale

Presedintele WONCA WORLD a fost in Romania si a discutat cu medicii de familie

Data ultimei actualizari: 12/07/2018


Cu ocazia primei Conferinte Internationale Perinatal TOTAL HEALTH desfasurata la Sinaia in perioada 27-30 Iunie 2018, au fost prezente somitati mondiale in domeniul psihiatriei, ginecologiei, pediatriei, medicinei de familie si a sanatatii publice, potrivit unui comunicat de presa al SNMF.

Toti participantii s-au aliniat intr-un efort colectiv de a dezbate problematica interdisciplinaritatii in ingrjirea mamei si copilului.

La conferinta a fost prezenta si prof. dr. Amanda Howe, presedinte al Organizatiei Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA).

In toate prelegerile ei, urmarite cu atentie de intreg auditoriul, s-a subliniat importanta medicului de familie in integrarea ingrijirilor pentru mama si copil.
Presedintele WONCA a insistat asupra atributelor esentiale ale medicinei de familie, singura care asigura accesul si continuitatea ingrijirilor, in conditii de echitate, a tuturor pacientilor. Medicii de familie prezenti la conferinta i-au comunicat problemele specifice ale medicinei de familie din Romania.

Continut educational:

“Dna. Prof. Dr. Howe a fost deschisa pentru colaborari si consiliere si a discutat deschis ce probleme se pun in aproape toate tarile lumii pe care WONCA le reprezinta. La invitatia SNMF dna Prof dr. Howe a vizitat cabinete de medicina de familie, sediul SNMF si s-a aratat impresionata de activitatea organizationala intensa. Asemenea momente reprezinta o inspiratie pentru cei care doresc ca medicina de familie din Romania sa fie valorizata asa cum trebuie”, mai scrie in comunicatul semnat de dr. Andrea Neculau, vicepresedintele SNMF.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.