Stiri medicale

Presedintele WONCA WORLD a fost in Romania si a discutat cu medicii de familie

Data ultimei actualizari: 12/07/2018


Cu ocazia primei Conferinte Internationale Perinatal TOTAL HEALTH desfasurata la Sinaia in perioada 27-30 Iunie 2018, au fost prezente somitati mondiale in domeniul psihiatriei, ginecologiei, pediatriei, medicinei de familie si a sanatatii publice, potrivit unui comunicat de presa al SNMF.

Toti participantii s-au aliniat intr-un efort colectiv de a dezbate problematica interdisciplinaritatii in ingrjirea mamei si copilului.

La conferinta a fost prezenta si prof. dr. Amanda Howe, presedinte al Organizatiei Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA).

In toate prelegerile ei, urmarite cu atentie de intreg auditoriul, s-a subliniat importanta medicului de familie in integrarea ingrijirilor pentru mama si copil.
Presedintele WONCA a insistat asupra atributelor esentiale ale medicinei de familie, singura care asigura accesul si continuitatea ingrijirilor, in conditii de echitate, a tuturor pacientilor. Medicii de familie prezenti la conferinta i-au comunicat problemele specifice ale medicinei de familie din Romania.

Continut educational:

“Dna. Prof. Dr. Howe a fost deschisa pentru colaborari si consiliere si a discutat deschis ce probleme se pun in aproape toate tarile lumii pe care WONCA le reprezinta. La invitatia SNMF dna Prof dr. Howe a vizitat cabinete de medicina de familie, sediul SNMF si s-a aratat impresionata de activitatea organizationala intensa. Asemenea momente reprezinta o inspiratie pentru cei care doresc ca medicina de familie din Romania sa fie valorizata asa cum trebuie”, mai scrie in comunicatul semnat de dr. Andrea Neculau, vicepresedintele SNMF.

Un comentariu

  • axel spune:

    vreun politician, guvernant, ministru a participat cumva ? nu cumva ne inacantam singuri ce buni suntem ? la ce foloseste ? Dna Howe a vizitat cabinete de mf de unde? din oras? la tara a fost ? contam chiar asa mult atat timp cat societatea ne percepe in general ca pe masinute de dat bilete de trimitere si de copiat retete ? singurul mod in care o sa aratam cuiva ca avem ceva valoare este nu sa aratam ca suntem medici de familie ci…medici. si atat.restul sunt vorbe , organizatii si conferinte.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.