Presedintele WONCA WORLD a fost in Romania si a discutat cu medicii de familie

12/07/2018

Presedintele WONCA WORLD a fost in Romania si a discutat cu medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-wonca-world-a-fost-in-romania-si-a-discutat-cu-medicii-de-familie/


Cu ocazia primei Conferinte Internationale Perinatal TOTAL HEALTH desfasurata la Sinaia in perioada 27-30 Iunie 2018, au fost prezente somitati mondiale in domeniul psihiatriei, ginecologiei, pediatriei, medicinei de familie si a sanatatii publice, potrivit unui comunicat de presa al SNMF.

Toti participantii s-au aliniat intr-un efort colectiv de a dezbate problematica interdisciplinaritatii in ingrjirea mamei si copilului.

La conferinta a fost prezenta si prof. dr. Amanda Howe, presedinte al Organizatiei Mondiale a Medicilor de Familie (WONCA).

In toate prelegerile ei, urmarite cu atentie de intreg auditoriul, s-a subliniat importanta medicului de familie in integrarea ingrijirilor pentru mama si copil.
Presedintele WONCA a insistat asupra atributelor esentiale ale medicinei de familie, singura care asigura accesul si continuitatea ingrijirilor, in conditii de echitate, a tuturor pacientilor. Medicii de familie prezenti la conferinta i-au comunicat problemele specifice ale medicinei de familie din Romania.

Continut educational:

“Dna. Prof. Dr. Howe a fost deschisa pentru colaborari si consiliere si a discutat deschis ce probleme se pun in aproape toate tarile lumii pe care WONCA le reprezinta. La invitatia SNMF dna Prof dr. Howe a vizitat cabinete de medicina de familie, sediul SNMF si s-a aratat impresionata de activitatea organizationala intensa. Asemenea momente reprezinta o inspiratie pentru cei care doresc ca medicina de familie din Romania sa fie valorizata asa cum trebuie”, mai scrie in comunicatul semnat de dr. Andrea Neculau, vicepresedintele SNMF.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. axel says:

    vreun politician, guvernant, ministru a participat cumva ? nu cumva ne inacantam singuri ce buni suntem ? la ce foloseste ? Dna Howe a vizitat cabinete de mf de unde? din oras? la tara a fost ? contam chiar asa mult atat timp cat societatea ne percepe in general ca pe masinute de dat bilete de trimitere si de copiat retete ? singurul mod in care o sa aratam cuiva ca avem ceva valoare este nu sa aratam ca suntem medici de familie ci…medici. si atat.restul sunt vorbe , organizatii si conferinte.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

Se ia in calcul solicitarea unui test Covid pentru cei care vin in Romania din state cu indice mare de infectare

Rusia intentioneaza sa inregistreze al doilea vaccin anti-Covid

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu