Presedintele Societatii Romane de Pneumologie: Astmul nu se vindeca, dar poate fi tinut sub control

05/05/2021

Presedintele Societatii Romane de Pneumologie: Astmul nu se vindeca, dar poate fi tinut sub control

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-societatii-romane-de-pneumologie-astmul-nu-se-vindeca-dar-poate-fi-tinut-sub-control/

Astmul nu se vindeca, dar este o afectiune care poate fi tinuta sub control, a afirmat presedintele Societatii Romane de Pneumologie, Roxana Nemes, cu prilejul Zilei Mondiale a Astmului.

“Astmul nu se vindeca, dar este o afectiune pe care o putem tine sub control. Realitatea este ca intr-adevar pacientii cu astm au un risc de a avea exacerbari, dar odata ce sunt tratati corect si au un nivel de control al acestei afectiuni, riscul lor ca aceasta afectiune sa devina grava este redus la minimum. Bineinteles ca o parte din pacientii nostri pot ajunge in zona de astm sever. (…) Evidentele arata ca din punct de vedere stiintific utilizarea in acest moment a bronhodilatatorului ca unica terapie nu mai este recomandat. (…) Realitatea este ca pe termen lung acesti corticosteroizi administrati pe cale orala inhalatorie pot sa dea complicatii. De aceea gestionam personalizat fiecare pacient incat sa nu ajunga decat foarte rar la utilizarea acestor corticosteroizi orali”, a declarat Roxana Nemes, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, si intr-un astm sever se poate interveni cu tratament de ultima generatie, precum terapia biologica.

“Daca este cazul si este un astm sever si aici putem interveni cu terapie de ultima generatie – terapie biologica si sa reducem necesarul de corticosteroizi orali pana la posibilitatea de renuntare la aceasta administrare”, a mai spus Roxana Nemes.

In opinia sa, terapia biologica este ‘de ultima generatie’.

De asemenea, prof. dr. Ruxandra Ulmeanu a sustinut ca tratamentul administrat zilnic pacientului cu astm trebuie urmat si in perioadele in care acesta este bine.

Etichete: astmul, tratament astm, ziua mondiala a astmului 2021

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: