Presedintele Senatului UMF Bucuresti: Imaginea asupra rezidentului trebuie sa se schimbe. El este doctor!

12/11/2018

Presedintele Senatului UMF Bucuresti: Imaginea asupra rezidentului trebuie sa se schimbe. El este doctor!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-senatului-umf-bucuresti-imaginea-asupra-rezidentului-trebuie-sa-se-schimbe-el-este-doctor/

Medicul Mircea Beuran, fost ministru al Sanatatii, actualmente presedinte al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti, a precizat ca rezidentii sunt tot doctori si ca ei trebuie tratati si respectati ca atare.

“Imaginea pe care o avem asupra rezidentului trebuie sa se schimbe. El este doctor, a facut o facultate, a dat un examen de licenta, a dat un examen pentru a intra in rezidentiat si el se desavarseste pe parcursul anilor de rezidentiat. Nu inseamna ca daca are titlu de rezident, este incompetent. Noi am trecut la forma aceasta de rezidentiat de 6 ani in Romania, dupa faptul ca suntem intricati in sistemul european, dar inainte erau trei ani de chirurgie ca medic secundar. Deci, dupa trei ani, intrai in drepturi chirurgicale. Lumea trebuie sa inteleaga ca a pregati un medic nu este usor. A pregati un medic inseamna si ani de scoala si multe examene si, totodata, un efort pe care il fac si ei ca medici si, de foarte multe ori, si familiile lor”, a declarat Mircea Beuran potrivit Agerpres.

Mircea Beuran s-a aflat zilele trecute la Ramnicu Valcea, alaturi de aproximativ 200 de medici chirurgi din tara si din Serbia – cei mai multi doctori tineri,  la un congres medical ce are ca scop schimbul de informatii si de cunostinte stiintifice si profesionale pentru dezvoltarea chirurgiei din cele doua tari.

Lucrarile Conferintei de Chirurgie Romano-Sarba, aflata la editia a XIII-a, au inceput vineri dimineata si au fost incheiate sambata seara

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: