Presedintele Federatiei Internationale a Spitalelor vine la Bucuresti

15/07/2015

Presedintele Federatiei Internationale a Spitalelor vine la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-federatiei-internationale-a-spitalelor-vine-la-bucuresti/

Medical Forum Bacau – 23 – 24 octombrie 2013Presedintele Federatiei Internationale a Spitalelor, dr. Erik Kreyberg Normann, invitat special la Building Health Bucharest 2015.

Presedintele Federatiei Internationale a Spitalelor (IHF), cea mai importanta organizatie mondiala de profil, vine la Bucuresti, pe 22 octombrie, in calitate de invitat special al primei editii Building Health Bucharest International Forum. Este prima vizita in Romania a Presedintelui IHF.

“Sunt foarte onorat de invitatia la Building Health Bucharest International Forum. Spitalele moderne in cladiri moderne au o importanta majora in asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru pacienti. Colaborarea dintre personalul medical, arhitecti, ingineri, precum si pacienti este foarte importanta in a decide modul in care sunt construite si gestionate spitalele. La fel de importanta este si mobilizarea organizatiilor de pacienti in aceasta dezvoltare.
Implicarea autoritatilor municipale si de asistenta medicala primara pentru a asigura o mai buna coordonare a sistemului de asistenta medicala este, de asemenea, de prima importanta. Am dobandit experienta personala in acest domeniu in calitate de Director General al Spitalului Universitar Akershus, spital care a fost construit pe perioada mandatului meu de Director General, fiind responsabil pentru primul an. Voi da cateva exemple in acest sens in cursul prezentarii mele la congres”, a declarat dr. Erik Kreyberg Normann, Presedintele Federatiei Internationale a Spitalelor.

Dr. Erik Kreyberg Normann, de origine norvegiana, a devenit membru al Consiliului Guvernatorilor inca din anul 2009. In perioada 2005-2013, acesta a fost Presedintele Asociatiei Spitalelor si a Serviciului National de Sanatate din Norvegia (NSH). Dr. Normann este medic pediatru, iar in ultimii 20 de ani, a detinut diverse functii de conducere.

Federatia Internationala a Spitalelor (IHF) este organismul reprezentativ la nivel mondial pentru organizatiile de spitale si de asistenta medicala, reunind aproximativ 100 de tari in calitate de membri deplini, membri asociati si parteneri corporativi. IHF colaboreaza cu organizatii internationale precum Organizatia Mondiala a Sanatatii, Grupul Bancii Mondiale si Asociatia Internationala a Organizatiilor Pacientilor, pe diverse proiecte.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat