Presedintele COPAC: Prima masura ar trebui sa fie debirocratizarea sistemului de sanatate

21/11/2017

Presedintele COPAC: Prima masura ar trebui sa fie debirocratizarea sistemului de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-copac-prima-masura-ar-trebui-sa-fie-debirocratizarea-sistemului-de-sanatate/

Presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), Radu Ganescu, este de parere ca principalele masuri care ar trebui luate in sanatate sunt debirocratizarea sistemului medical, precum si alocarea unei finantari mai mari pentru acest lucru.

“Prima masura ar trebui sa fie debirocratizarea sistemului de sanatate. La ora actuala sunt lucruri care se intampla in sistemul de sanatate romanesc si am vazut un exemplu clar al medicilor de familie saptamana trecuta, pe care ii sustinem. Nu necesita decat o transparentizare a legislatiei, care sa fie inteleasa atat de medici cat si de pacienti. Un al doilea pas ar fi cat de cat o crestere a finantarii in sanatate”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, este nevoie de o colaborare concreta intre actorii sistemului de sanatate.

“Am vazut exemple la nivel european ca impreuna, creand o platforma de lucru, de dialog, de incercare a gasirii solutiilor care sa multumeasca pe toata lumea, vom putea, cel putin speram ca vom putea, sa crestem cat de cat nivelul accesului in sistemul de sanatate romanesc. (…) Din lipsa finantarii in sanatate, din lipsa accesului la medicamente, din cauza migratiei medicilor, din cauza tuturor acestor factori avem un acces foarte instabil, foarte greoi, foarte discriminator, ceea ce nu este nici in beneficiul nostru ca pacienti, nici al autoritatilor, nici al medicilor”, a mai aratat reprezentantul COPAC conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: