Presedintele Comisiei pentru Sanatate din Senat: Legea vaccinarii, cel mai superficial act normativ

06/10/2017

Presedintele Comisiei pentru Sanatate din Senat: Legea vaccinarii, cel mai superficial act normativ

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-comisiei-pentru-sanatate-din-senat-legea-vaccinarii-cel-mai-superficial-act-normativ/

Presedintele Comisiei pentru Sanatate din Senat, Laszlo Attila, considera ca Legea vaccinarii este cel mai superficial act normativ pe care l-a vazut in cei cinci ani de cariera parlamentara.

Laszlo Attila a declarat, la o dezbatere legata de Legea vaccinarii organizata de parlamentari clujeni, ca proiectul a trecut printr-un proces destul de dificil, care a avut ca scop transformarea sa intr-o lege coerenta, demersul apropiindu-se de final.

“Este o lege care a fost scrisa, initial, cu foarte mult timp in urma si a trecut mult pana a ajuns la Parlament. Trebuie sa va spun ca din experienta mea de 5 ani ca parlamentar, este unul dintre cele mai superficiale proiecte legislative cu care m-am intalnit. M-a ingrozit faptul ca doar observatiile pe legislatia in vigoare acopera 21 de pagini, din care 9 pagini sunt probleme de corelari legislative cu legislatia in vigoare. (…) Am depus eforturi mari sa fie o lege coerenta si sa corectam problemele semnalate”, a declarat presedintele Comisiei pentru sanatate din Senat, conform Agerpres.

Potrivit acestuia mai sunt de dezbatut inca vreo 5-6 articole, pentru a se cauta forma in care sa fie prezentate in plenul Senatului.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Legat de proiectul legislativ, au fost, de asemenea, de rezolvat probleme de constitutionalitate sau de functionare a unor institutii, insa, sustine Laszlo Attila, cu ajutorul dezbaterilor publice organizate si prin dialogul cu persoanele si entitatile implicate in acest domeniu, s-a ajuns la conturarea unei legi care, desi este perfectibila, reprezinta un pas inainte, mai scrie sursa mentionata.

O dezbatere pe tema argumentelor pro si contra Legii vaccinarii a fost organizata joi, la initiativa parlamentarilor clujeni. Au fost invitati sa participe reprezentanti ai DSP Cluj, medici specialisti si medici de familie, dar si parinti si reprezentanti ai societatii civile.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. tucaovidiu says:

    Medicii de familie din Bucuresti nu au primit banii pentru vaccinarile efectuate in perioada noiembrie 2016-iunie 2017 desi suntem in luna octombrie.In timp ce la privat o vaccinare se plateste cu 150 Ron la medicul de familie este platita cu 25 Ron si aceia impozabili practic raman 21 Ron.Toata lumea vorbeste de vaccinari dar despre medicii de familie care sunt neplatiti,umiliti si agresati nimeni nu scoate o vorba.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara