Stiri medicale

Presedintele CNAS: Toate programele de sanatate sunt acoperite

Data ultimei actualizari: 04/12/2014

CNASVasile Ciurchea, presedintele CNAS, a afirmat ca nu exista niciun fel de problema in ceea ce priveste fondurile pentru asigurarea tuturor programelor nationale de sanatate.
Tot el a mai precizat ca programul de dializa functioneaza cel mai bine.

“In ceea ce priveste fondurile, in acest moment nu exista niciun fel de problema, toate programele nationale sunt acoperite si cu atat mai mult programul de dializa care functioneaza cel mai bine. Daca ma refer la programul de dializa, este programul care functioneaza cel mai bine, este cel mai bine controlat si cel putin pana la aceste moment nu au existat probleme sa fie pacienti netratati, sa fie pacienti lasati in drum. Atunci cand au fost conditii meteo nefavorabile sau inundatii, toata lumea s-a preocupat de bolnavii de dializa pentru ca a nu face o sedinta de dializa pentru pacienti inseamna riscuri “, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a mai precizat ca o mare parte din populatia Romaniei are glicemia peste limitele normale, iar unele persoane sunt insulino-dependente.

“La acest moment, diabetul este suportat in integralitate de catre CNAS, dar va trebui sa facem ceva ca macar sa nu mai creasca bazinul de pacienti cu o glicemie mare si care sa necesite un tratament. Daca acest bazin creste in fiecare an foarte mult, mai mult decat ne asteptam noi, va imaginati unde ajung costurile si neajunsurile pentru pacient”, a mai afirmat Vasile Ciurchea.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.