Presedintele CNAS: O parte din restrictiile instituite prin Ordonantele militare vor fi inlocuite cu noi reglementari

04/05/2020
Presedintele CNAS: O parte din restrictiile instituite prin Ordonantele militare vor fi inlocuite cu noi reglementari

Presedintele CNAS: O parte din restrictiile instituite prin Ordonantele militare vor fi inlocuite cu noi reglementari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cnas-o-parte-din-restrictiile-instituite-prin-ordonantele-militare-vor-fi-inlocuite-cu-noi-reglementari/

O mare parte din masurile de protectie instituite in sistemul de sanatate prin Ordonante militare, care s-au dovedit benefice pentru pacienti, vor fi mentinute si in perioada urmatoare, trasmite, luni, CNAS, intr-un comunicat de presa.

Scopul mentinerii acestora, potrivit institutiei, este limitarea raspandirii infectiei cu virus SARS-COV-2 in randul populatiei care acceseaza servicii medicale.

In urma consultarilor cu specialistii din domeniul sanatatii vor fi stabilite reglementarile necesare privind modul de acordare aserviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobarii Executivului.

Continut educational:

“Limitarea raspandirii noului coronavirus si accesul in siguranta la servicii medicale vor ramane prioritare in sistemul de sanatate. Pe perioada starii de urgenta, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a transmis recomandarea ca, atunci cand apare o problema de sanatate, pacientul sa se adreseze mai intai telefonic medicului de familie, urmand ca acesta sa decida, dupa caz, daca ii acorda o consultatie la distanta, il cheama la cabinet pentru o consultatie clasica sau il directioneaza catre un medic specialist. Aceasta recomandare va ramane valabila si in perioada urmatoare, cand CNAS va promova toate reglementarile referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra in vigoare”, se precizeaza in comunicatul mentionat.

“O parte din restrictiile instituite prin Ordonantele militare vor fi inlocuite cu noi reglementari, dar este necesar si un grad mai mare de responsabilitate din partea populatiei. Facem apel catre cetateni sa adopte in continuare un comportament prudent, in concordanta cu recomandarile specialistilor, pentru a preveni imbolnavirile cu COVID-19”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS.

Etichete: restrictii epidemie covid-19, ordonante militare, relaxare masuri, reglementari cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. pall vera says:

    Buna ziua,
    Se tot vorbeste de facilitatile de care vor beneficia medicii de familie. Foarte bine. DAR
    Exista medici de diverse alte specialitati , care lureaza in cabinetele de specialitate si care au aceleasi probleme legate de activitatea in pandemie. Au nevoie de mijloace de protectie, au personal angajat, au costuri suplimentare pentru protectia personalului si a pacientilor. Facilitatile de care vor beneficia medicii de familie trebuie aplicate la toate specialitatile din ambulator.

  2. Popa Aurelia says:

    Se vor folosi cardurile după 15 mai ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: