Presedintele CMR: Observam o crestere a violentei asupra cadrelor medicale

19/04/2023
Presedintele CMR: Observam o crestere a violentei asupra cadrelor medicale

Presedintele CMR: Observam o crestere a violentei asupra cadrelor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cmr-observam-o-crestere-a-violentei-asupra-cadrelor-medicale/

Perioada post pandemica a dus la cresterea violentei asupra cadrelor medicale, inclusiv sub forma fizica, a afimat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Daniel Coriu.

Medicul a vorbit, in cadrul conferintei ‘Zilele medicale bistritene’, despre importanta restabilirii relatiei de incredere intre medici, pacienti si societate.

“O misiune foarte importanta este restabilirea relatiei de incredere intre medici, pacienti si societate. La nivel social, constatam cu totii ca trecem printr-o perioada foarte dificila. Este dificila din punct de vedere al perceptiei asupra sistemului medical. Traim vremuri dificile, vremuri de criza profunda a pozitionarii noastre in Romania. (…) Observam o crestere a violentei asupra cadrelor medicale, mai ales in aceasta etapa de post-pandemie, violenta si agresivitate care se manifesta nu numai in mass-media, dar avem chiar si cazuri cu medici agresati fizic. Cu toate acestea, o societate moderna are nevoie de un corp medical puternic, motivat, pregatit sa raspunda nevoilor si provocarilor care vor urma si, bineinteles, nevoilor si provocarilor de comunicare cu pacientii”, a afirmat presedintele CMR, potrivit Agerpres.

In context, el a subliniat si nevoia unei mai bune comunicari a actului medical, necesitatea unei practici unitare referitoare la aplicarea GDPR, precum si actiunile initiate de CMR de aparare a medicilor in situatii de afirmatii denigratoare sau agresiune.

De asemenea, presedintele CMR a facut referire la un nou proiect de lege privind malpraxisul, prin care se doreste schimbarea paradigmei in ce priveste greselile medicale si alinierea la practica internationala.

Etichete: violenta asupra cadrelor medicale, CMR, lege malpraxis

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Instapress says:

    Felicitari, presedintele CMR, pentru a fi vocea medicilor care suporta vremuri grele si care trebuie sa faca fata agresiunii fizice! Actiunile intreprinse de CMR de a proteja medicii sunt esentiale in aceasta perioada post-pandemie si urmeaza sa produca schimbari semnificative in ceea ce priveste malpraxisul si relatia dintre sistemul medical si pacienti. Mult succes!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: