Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic

05/05/2015

Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-asociatiei-de-podiatrie-cooptata-in-grupul-international-de-lucru-pentru-piciorul-diabetic/

picior-diabetPresedintele proaspat-infiintatei Asociatii de Podiatrie, dr. Norina A. Gavan, a fost cooptata in Grupul International de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federatiei Internationale de Diabet (IDF).

 Dr. Norina A. Gavan se alatura astfel unor specialisti in domeniul piciorului diabetic recunoscuti la nivel mondial.

Din postura de membru al IWGDF, dr. Gavan va contribui la crearea unui program educational dedicat asistentilor medicali care vor fi implicati in ingrijirea piciorului diabetic.

“Numirea mea in cadrul Grupului International de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federatiei Internationale de Diabet imi confirma ca infiintarea Asociatiei de Podiatrie nu a ramas fara ecou international. Recunoasterea demersului nostru din partea celei mai importante organizatii la nivel mondial din sfera diabetului ma onoreaza si ne motiveaza. Implementarea de programe educationale prin care asistentii medicali din Romania se vor specializa in podiatrie va fi cu siguranta facilitata prin implicarea mea directa in grupul de lucru dedicat din cadrul Federatiei Internationale de Diabet”, a declarat Norina A. Gavan, Presedinte al Asociatiei de Podiatrie.

Lansata recent la Cluj-Napoca, Asociatia de Podiatrie isi propune sa dezvolte specialitatea de podiatrie in randul asistentilor medicali si sa creeze meseria de podiatru in Romania.

Odata cu infiintarea Asociatiei de Podiatrie, Romania se alatura initiativei internationale prin care se urmareste extinderea acestei specialitati si pregatirea de profesionisti in prevenirea si tratarea afectiunilor picioarelor.

Podiatria este recunoscuta ca specialitate in 19 tari la nivel mondial, numarul specialistilor in podiatrie ridicandu-se la peste 100.000. Prin includerea podiatrilor in echipa implicata in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat, numarul de amputatii poate fi redus cu pana la 85%, conform Federatiei Internationale de Diabet.

 

1 Comentarii

  1. Boca Rodica Monica says:

    As dori sa stiu daca organizati cursuri de specializare in podiatrie pentru asistenti medicali .Unde si cand? Sunt interesata pentru fiul meu care este
    asistent medical generalist.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului