Presedintele APCI: Aceste infectii (din spitale) trebuie raportate, nu ascunse

21/10/2019

Presedintele APCI: Aceste infectii (din spitale) trebuie raportate, nu ascunse

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-apci-aceste-infectii-din-spitale-trebuie-raportate-nu-ascunse/

Presedintele Asociatiei pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor (APCI), Sergiu Singeorzan, spune ca problema infectiilor din spitale incepe de la curatenia din unitatile medicale si de la faptul ca aceasta munca este prost platita.

“Infectiile din spitale pot fi reduse printr-o buna educatie a tuturor, atat a pacientilor, cat si a personalului medical. In primul rand, ar trebui sa cunoastem modul in care putem sa lucram cu echipele de curatenie din spitale, pentru ca, din pacate, sunt cele mai prost platite, desi, de fapt, sunt fundatia serviciilor medicale. Daca, din start, acesti angajati nu isi fac treaba, fiind prost platiti, vor munci de mantuiala. Daca acest lucru nu se schimba, va fi foarte greu sa reducem infectiile, fiind nevoie de motivarea personalului, dar si de folosirea unor materiale de curatenie de calitate. Un dezinfectant dat peste o suprafata necuratata corespunzator nu are efect”, a spus Sergiu Singeorzan, citat de Agerpres.

De altfel, el considera ca o alta conditie pentru reducerea numarului de infectii din spitale este raportarea acestora.

“Aceste infectii trebuie raportate, nu ascunse, pentru ca altfel nu le putem controla”, a mai subliniat presedintele APCI, conform sursei citate.

La Cluj-Napoca a avut loc prima conferinta despre prevenirea infectiilor, intitulata ‘Abordarea prezentului pentru modelarea viitorului’, la care au participat peste 250 de specialisti din tara si din strainatate.

Etichete: infectii spitale, curatenie spitale, dezinfectat infectii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: