Presedintele ANPP spune ca minerul ranit in urma exploziei de la Uricani a murit din cauza bacteriilor din spital

09/11/2017

Presedintele ANPP spune ca minerul ranit in urma exploziei de la Uricani a murit din cauza bacteriilor din spital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-anpp-spune-ca-minerul-ranit-in-urma-exploziei-de-la-uricani-a-murit-din-cauza-bacteriilor-din-spital/

Unul dintre minerii raniti grav in urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala.

Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP), Vasile Barbu, afirma ca minerul care a murit joi dimineata ar fi fost infectat cu bacteriile klebsiella si piocianic in spital.

Acest miner practic a murit din cauza infectiei cu klebsiella. Avem buletinul de analize medicale care confirma acest lucru. Avem avertizori de integritate din spital (…) altii care ne-au confirmat acest lucru. (…) Se banuieste, la modul cat se poate de rezonabil, ca infectia s-a produs prin cada de baie care este folosita la toti pacientii. Acea cadita are o husa de plastic care este folosita de fiecare data, este doar spalata si dezinfectata superficial si refolosita la alti pacienti. In mod normal acea husa trebuie sa fie de unica folosinta. Avem date ca el a venit steril din punct de vedere al bacteriilor patogenice (…). Ultima recoltare pe care noi o avem este ca a fost colonizat cu klebsiella si piocianic multirezistent la tratament si practic pe urma a intrat in sepsis sever”, a declarat Vasile Barbu potrivit Agerpres.

El a precizat ca miercuri, pacientul a avut trei stopuri cardiace si a fost resuscitat de catre medicul din Terapie Intensiva, medicul de garda.

Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a dispus reprezentantilor Inspecției Sanitare de Stat sa efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie

Invitatie: Cadrele medicale sa se pronunte asupra testarii obligatorii

Propunere: Parteneriat intre Guvern si Biserica Ortodoxa pentru campania de vaccinare

Premiu international pentru tratarea pacientilor cu AVC, la SJU Miercurea Ciuc