Presedintele ANMDM demis pentru dezinformarea opiniei publice in privinta vaccinului gripal

26/02/2014

Presedintele ANMDM demis pentru dezinformarea opiniei publice in privinta vaccinului gripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-anmdm-demis-pentru-dezinformarea-opiniei-publice-privinta-vaccinului-gripal/

Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinareaMinisterul Sanatatii a anuntat ca Marius Savu, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a fost depis pentru lipsa de responsabilizare si de profesionalism in gestionarea situatiei vaccinului gripal produs la Institutul Cantacuzino.

Marius Savu demis pentru gravitatea dezinformarii publice

Ministerul Sanatatii a precizat intr-un comunicat de presa ca, incepand cu data de 26 februarie 2014, Marius Savu a fost destituit din functia de presedinte al ANMDM.

In comunicat se precizeaza ca Marius Savu a apelat la laboratorul din Franta pentru testarea vaccinului gripal produs la Institutul Cantacuzino fara instiintarea Institutului sau a Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii subliniaza ca rezultatul primit de la laboratorul din Franta nu este concludent pentru produsul vaccin gripal si nu se poate tine cont de el pentru ca metoda folosita pentru evaluarea calitatii nu corespunde cu cea recomandata de farmacopeea europeana.

Vaccinul gripal produs de Institutul Cantacuzino este in continuare in analize

In acelasi comunicat se precizeaza ca vaccinul gripal in cauza este verificat in continuare de o echipa de specialisti internationali ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ai Agentiei Europene a Medicamentului.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial