Presedinte CJAS Timis: Consumul de medicamente compensate si gratuite a crescut

25/09/2018

Presedinte CJAS Timis: Consumul de medicamente compensate si gratuite a crescut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedinte-cjas-timis-consumul-de-medicamente-compensate-si-gratuite-a-crescut/


Presedintele – director general al Casei Judete de Asigurari de Sanatate (CJAS) Timis, prof. dr. Victor Dumitrascu, a declarat ca in primul semestru al anului, in judet, s-au consumat medicamente compensate si gratuite in valoare de peste 87 de milioane de lei.

“Conform analizei Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, in primele sase luni ale anului s-au consumat medicamente compensate si gratuite in valoare de 87.248.870 lei. Cel mai ridicat consum de medicamente a fost inregistrat in luna mai, de 15.924.160 lei, iar cel mai scazut, in luna ianuarie, de 10.811.180 lei. In aceeasi perioada a anului trecut, in Timis s-au folosit  medicamente compensate si gratuite in valoare de 74.306.150 lei”, a declarat Victor Dumitrascu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, in cazul in care o persoana asigurata se adreseaza unei farmacii in vederea solicitarii unui anumit tip de medicament gratuit sau compensat, iar aceasta nu dispune de medicamentul respectiv, “farmacia are obligatia, la cererea scrisa  a asiguratului, sa se aprovizioneze cu produsul solicitat in termen de maximum 24 ore pentru bolile acute si subacute si 48 de ore pentru bolile cronice”.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. ludwig says:

    … da asa este fiindca in Timis se “imigreaza” si repatriaza din 2018 mai multi decat emigreaza.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: