Premierul Tudose si-a exprimat deschiderea pentru solutionarea problemelor semnalate de medicii de familie

22/11/2017

Premierul Tudose si-a exprimat deschiderea pentru solutionarea problemelor semnalate de medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premierul-tudose-si-a-exprimat-deschiderea-pentru-solutionarea-problemelor-semnalate-de-medicii-de-familie/

Guvernul are deschidere pentru reducerea birocratiei in activitatea medicilor de familie si pentru majorarea fondurilor cabinetelor medicale, precizeaza premierul Mihai Tudose.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Mihai Tudose a avut la Palatul Victoria o noua runda de discutii cu reprezentantii medicilor de familie, in continuarea consultarilor incepute saptamana trecuta.

“Seful Executivului a exprimat deschiderea pentru adoptarea unor masuri care sa solutioneze problemele semnalate de reprezentantii medicilor de familie, intre care reducerea birocratiei activitatii cadrelor medicale si cresterea fondurilor alocate functionarii cabinetelor medicale. De asemenea, premierul Tudose a mentionat ca doreste sa rezolve pe termen lung problema lipsei medicilor de familie din zonele defavorizate”, scrie in comunicatul de presa.

Conform sursei mentionate, premierul Tudose a subliniat ca la nivelul Guvernului, in contextul elaborarii proiectului de buget pentru 2018, se are in vedere identificarea solutiilor pentru cresterea anvelopei financiare atat pentru serviciile medicale, cat si pentru cheltuielile legate de functionarea cabinetelor.

Astfel, presedintele interimar al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Razvan Teohari Vulcanescu, a prezentat o propunere in vederea cresterii graduale a venitului cabinetului medical, aplicabila prin implementarea noului contract-cadru, completata, ulterior, de fonduri suplimentare acordate prin rectificari bugetare.

“Propunerile premierului si presedintelui CNAS sunt raspuns la solicitarile reprezentantilor medicilor de familie, care au reiterat dificultatile cu care se confrunta, in special cele legate de finantarea cabinetelor medicale si birocratizarea activitatii medicilor de familie. Cu aceasta ocazie, medicii au inaintat prim-ministrului o propunere de contract-cadru pentru anul viitor, propunere ce urmeaza sa fie discutata cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS. De asemenea, medicii solicita uniformizarea grilei de salarizare a medicilor de familie la acelasi nivel cu cea a medicilor din policlinici”, se mai scrie in comunicatul Executivului.

Si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Corina Silvia Pop a mentionat ca medicii de familie pot beneficia inclusiv de fonduri europene nerambursabile, prin participarea la programele nationale de screening pentru populatie derulate de Ministerul Sanatatii, relateaza Agerpres.

Potrivit Guvernului, discutiile vor continua cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai CNAS pe tema contractului-cadru si a protocoalelor clinice in vederea gasirii unei solutii in favoarea ambelor parti.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. BAJDECHI MARIA says:

    Doresc sa primesc informatii noi cind apar la acest articol

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati