Premierul Orban spune ca nu poate fi vorba de coplata pentru programele nationale de sanatate

29/01/2020
Premierul Orban spune ca nu poate fi vorba de coplata pentru programele nationale de sanatate

Premierul Orban spune ca nu poate fi vorba de coplata pentru programele nationale de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premierul-orban-spune-ca-nu-poate-fi-vorba-de-coplata-pentru-programele-nationale-de-sanatate/

Premierul Ludovic Orban a dat asigurari ca pentru programele nationale de sanatate nu se va percepe coplata.
Asta, indiferent daca serviciile medicale de care beneficiaza pacientii vor fi furnizate intr-un spital public sau privat.

“Nu Guvernul nostru este cel care a emis Ordonanta 24/2019, in care se prevede coplata in spitalele private. Beneficiarii programelor nationale nu sunt spitalele, ci sunt cetatenii care au nevoie de tratamente, de medicatie, de proceduri care sunt finantate pe programele nationale. Cetatenii normal ca au dreptul sa isi aleaga cine este furnizorul acestor categorii de servicii medicale. Cetatenii se pot duce fie la un spital public, fie la un spital privat. In niciun caz pe programele nationale de sanatate, in cazul in care se va adopta propunerea formulata de Ministerul Sanatatii, sa fie derulate si prin intermediul unitatilor spitalicesti care nu sunt publice, nu va fi prevazuta coplata pe toate tratamentele, serviciile medicale pe care le vor furniza spitalele private si spitalele publice.”, a declarat Ludovic Orban, premierul Romaniei, in sedinta de Guvern de marti seara.

Proiectul de act normativ initiat pe vremea ministrului Sorina Pintea, prevedea ca la articolul 230 din Legea 95/2006 sa fie introdus urmatorul text:

“Asiguratii care opteaza sa beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privati care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate, in regim de spitalizare continua, ambulatoriu clinic de specialitate si ambulatoriu paraclinic, pot plati o contributie personala pentru a acoperi diferenta dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privati si tarifele suportate din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate decontate de casele de asigurari de sanatate”.

Etichete: coplata servicii medicale, coplata pacienti, servicii medicale private, plata clinica privata, programe nationale de sanatate 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: