Premierul l-a certat pe ministrul Sanatatii pe tema vaccinului antigripal

22/09/2017

Premierul l-a certat pe ministrul Sanatatii pe tema vaccinului antigripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premierul-l-a-certat-pe-ministrul-sanatatii-pe-tema-vaccinului-antigripal/

Discutie intre premierul Mihai Tudose si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, pentru modul “lent” in care se desfasoara procedura de achizitie a vaccinului antigripal.

“Domnule ministru Bodog, vaccinarile antigripale?”, l-a intrebat prim-ministrul pe ministrul Sanatatii in deschiderea sedintei de Guvern de joi.

“Vaccinurile antigripale sunt in procedura de achizitie”, a raspuns Bodog, care a fost intrerupt de Tudose cu o noua intrebare: “Cu cate tulpini domnule ministru? Am inteles ca sunt vaccinuri cu trei tulpini si unele cu patru tulpini”, potrivit Agerpres.

“Este vaccinul care a fost recomandat de catre Institutul National de Sanatate Publica. (…) Cred ca trei tulpini. Deci, este in procedura de achizitie. Pentru persoanele care se gasesc internate in spital va fi prima transa de vaccinuri, (…) la sfarsitul acestei luni. Vaccinarea pentru antigripal incepe la mijlocul lunii octombrie, sfarsitul lunii octombrie, asa este recomandarea venita de la OMS”, a explicat ministrul Sanatatii.

De asemenea, intrebat de prim-ministru daca pana la finalul lunii septembrie vor ajunge in Romania stocurile de vaccin antigripal, Bodog a precizat: “Doar pentru persoanele la risc, pentru celelalte urmeaza ca la sfarsitul lunii octombrie sa se incheie procedura”.

“Am trimis deja Corpul de control pe Directia de Sanatate Publica pentru a verifica care a fost motivul si cine este raspunzator si voi lua masuri”, a mai completat ministrul Sanatatii.

“Nu vreti controlul sa vina dupa ce oamenii aia nu mai lucreaza la noi? Ca eu stiu ca, din martie, puteau sa-si dea seama ca vine octombrie”, a afirmat Tudose potrivit sursei mentionate.

Ministrul a incercat sa explice ca respectivii responsabili sunt functionari publici, dar premierul l-a oprit: “Am inteles, hai sa ne dea in judecata, hai sa ne asumam si lucrul acesta domnule ministru”.

“Nu se poate ca din cauza la doi functionari care incep procedura in septembrie pentru octombrie sa sufere o tara intreaga, nu se poate domnule ministru, nu se poate asa ceva. Dati-i in judecata, asa functionari publici cum sunt. Domnule ministru Bodog, chiar nu se poate asa ceva. In fiecare an jucam in acelasi film – cu manualele si cu vaccinurile. Incepe licitatia in ziua in care trebuia distributia. De ce? Ca sa o facem pe urgenta, ca sa ia altcineva? Pai, de cate ori trebuie sa o patim? (…) Si poate faceti si o sesizare la organele competente ca sa vada”, a incheiat premierul.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: