Premiere, sesiuni comune interdisciplinare si teme de actualitate la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune 2016

22/02/2016

Premiere, sesiuni comune interdisciplinare si teme de actualitate la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune 2016

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiere-sesiuni-comune-interdisciplinare-si-teme-de-actualitate-la-congresul-societatii-romane-de-hipertensiune-2016/

confHipertensiunea arteriala este o problema de sanatate la nivel mondial, care afecteaza peste 40% dintre romani.

Pana in anul 2025, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca numarul indivizilor care vor avea aceasta boala la nivel global va ajunge la 1,5 miliarde. 

O abordare multidisciplinara a acestei patologii poate duce insa la construirea de politici sanitare adecvate de depistare precoce si tratament adecvat.

Astfel, cea de-a IV-a editie a Congresului Societatii Romane de Hipertensiune, cu participare internationala, ce se va desfasura in perioada 15-17 septembrie 2016, la Hotel Crowne Plaza Bucuresti, va avea ca tematica generala “Interferente si conexiuni in hipertensiunea arteriala”.

Cele trei zile ale evenimentului vor cuprinde sesiuni stiintifice generale, 10 sesiuni comune cu societatile stiintifice partenere internationale si nationale, dar si sesiuni ale grupurilor de lucru ale Societatii Romane de Hipertensiune (SRH) si sesiuni ale medicilor rezidenti.

Totodata, in premiera, in cadrul Congresului vor fi prezentate si rezultatele celui mai recent studiu epidemiologic realizat de SRH: studiul Sephar 3.

De asemenea, o alta sesiune stiintifica ce va avea loc in premiera in cadrul congresului va fi dedicata cercetarii : “HTA la granitele dintre cercetarea fundamentala si clinica”, o sesiune sustinuta de cercetatori romani de prestigiu ce activeaza in centre de renume international.

“Societatea Romana de Hipertensiune isi doreste sa reuneasca medicii din specialitatile direct implicate in diagnosticarea si tratarea hipertensiunii arteriale, pentru ca impreuna putem conduce la tot ceea ce inseamna progres in acest domeniu. Suntem optimisti ca editia de anul acesta a Congresului, in special prin sesiunile comune cu partenerii nostri, va imbunatati nivelul de informare asupra hipertensiunii arteriale, dar va trasa directii si in practica medicala”, a declarat prof. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Congresul Societatii Romane de Hipertensiune, una dintre cele mai importante si asteptate manifestari stiintifice ale anului 2016 se adreseaza medicilor cardiologi, internisti, diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi, dar si medicilor rezidenti, precum si asistentelor medicale.

Medicii care doresc sa participe in cadrul Congresului cu o lucrare originala pot trimite rezumatele pana la data limita de 30 mai 2016. Acestea vor fi prezentate in cadrul manifestarii sub forma prezentari orale si postere.

Cele mai bune lucrari sustinute in cadrul evenimentului vor fi premiate.

Cel de-al IV-lea Congres al Societatii Romane de Hipertensiune se desfasoara sub egida Societatii Europene de Hipertensiune, a Societatii Europene de Cardiologie, a Academiei de Stiinte Medicale si a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” si va avea dubla creditare, EMC si EBAC.

Mai multe informatii despre eveniment pot fi gasite pe: www.societate-hipertensiune.ro

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: