Premiera mondiala in chirurgie: Primul transplant complet de ochi

10/11/2023
Premiera mondiala in chirurgie: Primul transplant complet de ochi

Premiera mondiala in chirurgie: Primul transplant complet de ochi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-mondiala-in-chirurgie-primul-transplant-complet-de-ochi/

Premiera mondiala in chirurgie. Medicii americani au anuntat ca au realizat primul transplant complet de ochi la un pacient uman, potrivit AFP.

La putin mai mult de cinci luni dupa operatie, ochiul pacientului continua sa prezinte semne ale unei sanatatii foarte bune, inclusiv un flux sangvin care ajunge pana la retina, relateaza si Agerpres.

“Am facut un pas considerabil inainte si am deschis calea spre urmatorul capitol in restaurarea vederii”, a declarat intr-un comunicat medicul Eduardo Rodriguez, care a condus operatia.

Interventia a durat aproximativ 21 de ore si a fost realizata la sfarsitul lunii mai de o echipa de la spitalul universitar newyorkez NYU Langone Health.

Pe langa ochiul stang si orbita sa, chirurgii americani au transplantat si nasul, buzele si alte tesuturi de la nivelul fetei prelevate de la un donator.

Pacientul beneficiar a suferit un accident la locul de munca in 2021, cand chipul sau a atins accidental o linie electrica.

Este “o reusita remarcabila”, ce puncteaza o etapa importanta spre “obiectivul suprem de a restaura vederea”, a declarat Daniel Pelaez, profesor-asociat de oftalmologie la Universitatea din Miami.

“Este o reusita enorma”, a declarat si medicul chirurg Kia Washington, care lucreaza de 10 ani in acest domeniu la Universitatea Colorado. Potrivit specialistului, este probabil exclus, in acest stadiu, ca pacientul sa isi recapete vederea gratie acestui transplant, insa era constient ca operatia nu va avea decat un beneficiu estetic in cazul sau.

Etichete: transplant de ochi, operatie ochi, premiera mondiala chirurgie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: