Premiera la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca

01/10/2020

Premiera la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-la-institutul-clinic-de-urologie-si-transplant-renal-cluj-napoca/

Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a realizat, in premiera, o prelevare de rinichi pentru transplant prin laparoscopia tridimensionala de inalta rezolutie.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

“Premiera la ICUTR Cluj. In premiera la ICUTR Cluj a fost realizata o prelevare de rinichi pentru transplant folosind laparoscopia tridimensionala de inalta rezolutie. Laparoscopul Olympus Visera Elite, achizitionat cu sprijinul Ministerului Sanatatii in cursul acestui an, asigura atat o rezolutie 4k de inalta fidelitate, cat si posibilitatea vederii tridimensionale. Prin aceste caracteristici, detaliile anatomice sunt mult amplificate, crescand precizia operatorie”, scrie intr-un comunicat al ICUTR Cluj.

Prelevarea a fost realizata de o echipa de medici condusa de dr. Elec Florin, iar operatia de transplant a fost realizata de echipa de medici condusa de dr. Moga Silviu.

“Atat operatia de prelevare cat si de transplantare de la mama la fiu au fost o reusita”, mai transmite unitatea medicala.

Etichete: transplant renal, prelevare rinichi, ICUTR Cluj-Napoca

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun