Premiera intr-un spital public din Capitala: Caz complex de anevrism de aorta toracoabdominal

06/06/2023
Premiera intr-un spital public din Capitala: Caz complex de anevrism de aorta toracoabdominal

Premiera intr-un spital public din Capitala: Caz complex de anevrism de aorta toracoabdominal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-intr-un-spital-public-din-capitala-caz-complex-de-anevrism-de-aorta-toracoabdominal/

La Clinica de Chirurgie Cardiovasculara a UMF Carol Davila de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti a fost rezolvat recent un caz complex de anevrism de aorta toracoabdominal, cu interesarea tuturor ramurilor viscerale, recidivat si rupt posterior, cu eroziunea corpilor vertebrali.

Procedura interventionala a constat in implantarea unui stent graft aortic cu conexiunea tuturor ramurilor viscerale ale aortei.

“Este prima procedura de acest tip din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si din spitalele publice din Bucuresti. Pacientul de 76 de ani mai suferise anterior o operatie clasica pentru aceeasi patologie, in alt serviciu. Evolutia este favorabila, acesta putand fi externat in curand.”, precizeaza Centrul de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul Floreasca.

Potrivit sursei citate, implantarea a fost realizata de Prof. Univ. Dr. Habil. Horatiu Moldovan, Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara.

La interventie au participat: Dr. Laurentiu Gulie – radiologie interventionala, Dr. Costin Minoiu – radiologie interventionala, Dr. Marian Broasca – chirurgie vasculara, Dr. Cristian Voica – chirurgie cardiovasculara
Dr. Bogdan Popescu – chirurgie cardiovasculara.
Din partea producatorului de proteze: Dr. Denis Rossato de la Universitatea din Siena, Italia. La ATI : Dr. Monica Berbec Pacientul a fost evaluat si pregatit de Dr. Claudia Nica – cardiolog.

Sursa foto: Chirurgie cardiovasculara Floreasca/FB

Etichete: anevrism de aorta toracoabdominal, chirurgie cardiovasculara floreasca

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: