Prelungirea starii de alerta | Modificarea valabilitatii pentru testele antigen

09/09/2021

Prelungirea starii de alerta | Modificarea valabilitatii pentru testele antigen

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prelungirea-starii-de-alerta-modificarea-valabilitatii-pentru-testele-antigen/

Guvernul a decis, joi, prelungirea starii de alerta in Romania cu inca 30 de zile. Principala modificare a hotararii este prelungirea termenului de valabilitate al testelor antigen de la 24 de ore la 48 de ore.

“Am aprobat prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul Romaniei pentru inca 30 de zile. Suntem inca in pandemie, vedem ca numarul de persoane infectate creste de la o zi la alta si atunci mentinem starea de alerta. (…) Nu exista modificari fata de ceea ce am avut pana acum, una singura pentru testele antigen, prelungim valabilitatea de la 24 la 48 de ore”, a precizat premierul Florin Citu, intr-o declaratie publica la Palatul Victoria.

Executivul a prelungit starea de alerta in Romania incepand cu data de 10 septeembrie, in baza decizie luate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

“Se propune mentinerea obligativitatii purtarii mastii de protectie in spatiile publice, piete, targuri, balciuri, talciocuri, statii pentru transportul in comun, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca, sau in alte zone cu potential de aglomerare stabilite prin hotarare a comitetului judetean/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne.”, se arata in hotararea CNSU.

Etichete: testele antigen, valabilitate teste antigen, stare de alerta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: