Prefectul de Arges cere demisia conducerii DSP si a Spitalului de Pediatrie Pitesti

25/02/2016

Prefectul de Arges cere demisia conducerii DSP si a Spitalului de Pediatrie Pitesti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prefectul-de-arges-cere-demisia-conducerii-dsp-si-a-spitalului-de-pediatrie-pitesti/

Romania recunoaste titlurile oficiale de calificare ca medic specialist eliberate in afara granitelor UESi prefectul judetului Arges cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Pitesti si a sefei Directiei de Sanatate Publica Arges pentru proasta gestionare a crizei bebelusilor cu sindrom sindrom hemolitic-uremic.

“O spun foarte ferm si foarte transant, pentru modul in care a comunicat si a gestionat aceasta criza, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Hontaru din functia de director al DSP Arges. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul in care a gestionat intreaga situatie”, a declarat prefectul, in cadrul unei conferinte de presa.

Prefectul de Arges  precizat ca, daca ar fi depins de el, ar fi decis imediat demiterile respective, insa conducerea DSP poate fi schimbata doar de catre ministrul Sanatati, iar cea a Spitalului de Pediatrie Pitesti, aflat in subordinea Consiliului Judetean Arges, de catre Consiliul de Administratie.

“Este clar ca doamna doctor Hontaru nu a reusit si nu reuseste sa gestioneze aceasta situatie, sa-si coordoneze oamenii incat sa fie prezenti acolo, chiar la fata locului, chiar in Spitalul de Pediatrie”, a mentionat Soare, citat de Agerpres.

Reamintim ca Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti  sau   demiterea   acesteia de catre  autoritatile  in a caror administrare si responsabilitate se afla aceasta unitate spitaliceasca.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava